Ana Sayfa YAŞAM 18 Aralık 2015

Tuzla’da kadın eliyle örnek işler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Kadın Kent Gönüllüleri’nin desteğiyle güçleniyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hizmette 6 yılı geride bıraktığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, Türkiye’de örnek alınan bir sistemi sürdürdüklerini söyledi.

2015 yılında 81 Kadın Kent Gönüllüsü, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na katıldı. 2582 Kadın Kent Gönüllüsü ile Türkiye’de örnek alınan bir sistemi kurduklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Kadınların hislerine inandık, güvendik ve başardık” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, 2015 yılında Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllüleri arasına katılan kadınları kahvaltılı toplantıda ağırladı. AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ve Kadın Kent Gönüllüleri’ni kahvaltıda toplantıda ağırlayan Dr. Fatma Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı, her geçen gün daha da büyüyen, kendini kabul ettiren kurumsal bir yapıdır.” dedi.

TRABZON, ERZURUM VE ANTALYA’DAN GELİP GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI’NI İNCELEDİLER

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hizmette 6 yılı geride bıraktığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, Türkiye’de örnek alınan bir sistemi sürdürdüklerini söyledi. Bu başarıya kadınların imza attığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Mutluluk, başkasının gözünde gizli. Mutluluk, vermekte gizli almakta değil. Gönül Elleri Çarşısı, 6 yılını geride bıraktı. Gönül Elleri Çarşısı, her geçen gün daha da büyüyen, kendini kabul ettiren kurumsal bir yapıdır. Türkiye’nin başka şehirlerinden gelip “Biz de bu yapıyı kurmak istiyoruz” diye bizlere ulaşan şehirlerimiz oldu. Trabzon, Erzurum, Antalya bu illerimiz arasında. Bu işlemleri nasıl yaptığımız ve oluşturduğumuzu, gönüllü ağını merak ediyorlar. Bu durum bize gurur veriyor. Gerçekten çok iyi niyetlerle yola çıktık ve kadınlarımızdan çok ciddi destek aldık. Bu, yalnız yapabileceğimiz bir iş değil. Ne kadar çok gönüllü olursa gücünüz o kadar çok olur. Biz temelini attık, hareket ve fonksiyonları Kadın Kent Gönüllüleri yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

KADINLARIN HİSLERİNE İNANDIK, GÜVENDİK, BAŞARDIK

Toplumun her kesiminden Kadın Kent Gönüllüsü ile hizmet ağını sürdürdüklerini belirten Dr. Fatma Yazıcı,  “Çok uyumlu bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmayı, onun istek ve taleplerini karşılamayı başardığımıza inanıyoruz. Kadınların hislerine inandık, güvendik ve bir evin ihtiyacından en iyi kadın anlar, kadın tespit eder, kadın daha iyi görür ve naif bir şekilde tespit eder düşüncesiyle Kadın Kent Gönüllüleri ile bu sistemi kurduk. Kadın Kent Gönüllüleri’nin tespitiyle ihtiyaç sahibinin eksiklerini gidermeye başladık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın Gönül Elleri Çarşısı Sosyal İnceleme Komisyonu’nda bulunmasını, tespitlere katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü bu sistemin zemini ve hizmetin oluşma şeklini belirleyen yer Sosyal İnceleme Komisyonu’dur” dedi.

Kadın Kent Gönüllüleri’ne “Farklı faaliyetlere katılabilirdiniz ama Gönül Elleri Çarşısı’nı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” diyen Dr. Fatma Yazıcı, “2016 yılında da toplumun sosyal açıdan dezavantajlı tüm kesimlerine ulaşmayı sürdüreceğiz. Toplumun her kesimini kucaklayan sosyal, kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri ile tek tek tanıştı. Yazıcı, gönüllülerin Gönül Elleri Çarşısı ile tanışıklığı ve öncesi hakkındaki fikirlerini alarak sorularını yanıtladı.

selyus