Ana Sayfa YAŞAM 18 Şubat 2017

Uluslararası Fatıma Derneği’nden önemli bir toplantı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı İffet Polat’ın öncülüğünde kurulan ve Başkanlığını Kevser Şamlı’nın yürüttüğü Uluslararası Fatıma Derneği, “Sende bir iyilik hareketinin içinde ol ve sadece kendine değil, topluma iyilik yap” temalı toplantıya ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Fatıma Derneği, “Sende bir iyilik hareketinin içinde ol ve sadece kendine değil, topluma iyilik yap” temalı bir toplantı gerçekleştirdi. Uluslararası Fatıma Dernek Başkanı Kevser Şamlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı İffet Polat, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, panelistler, dernek üyeleri ve İstanbullular katıldı.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Uluslararası Fatıma Dernek Başkanı Kevser Şamlı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan teşkilatların tecrübeli ve saygın ismi Saliha Can, “Vakıf Ruhu” konusu üzerine bir konuşma yaptı. Can, bir çok vakıf ile dernekte aktif görev aldığı ve Milli Görüş geleneğinden geldiği için katılımcılara kendi penceresinden vakıf ruhundan bahsetti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Yürütme görevinin yanı sıra aynı zamanda kurucusu olduğu Uluslararası Fatıma Derneği’nin Başkan Yardımcısı olan İffet Polat, toplantının açılış konuşmasında “Neden Fatıma?” konusuna açıklık getirdi. Kuruluş amaçlarından bahseden ve insanın iyilikler üzerine yapabileceği konuları hatırlatan Polat, dinleyicilere ayrıca içinde bulundu sosyal faaliyetlerle ilgili tecrübelerini aktardı. 

Panelistlerden Prof. Dr. Ayşe Okanlı, “Temel iletişim becerileri doğru anlatabilmek ve doğru anlayabilmek” konusu üzerine bir konuşma yaptı.

Kahve molası sırasında bir konuşma yapan Ayla Ağabegüm ise: “Adab-ı muaşeret ve hasta ziyareti” konusunu işledi. Oturumun ikinci bölümünde söz alan Ferahiye Sakarya, “İlahi Ödev” (İyilerden olmak, iyilerle olmak) üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ayşe Okanlı, ikinci oturumun kahve molasında yeniden konuşmacı olan ve kendi ihtisas alanında değerli açıklamalarda bulunan “Özel hasta gruplarıyla iletişimde nelere dikkat etmeliyiz? Hasta ve hasta yakınlarında nelere dikkat etmeliyiz?” konuları üzerine davetlileri bilgilendirdi.  

Program genel değerlendirmelerin ardından sona erdi. 

selyus