Ana Sayfa YAŞAM 2 Nisan 2017

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tarihi buluşma

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı, tarihi bir güne daha tanıklık ederek Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi’ni hatırlatmak ve hafızalarda taze tutmak amacıyla bir program organize etti.

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı, tarihi bir güne daha tanıklık etti. 1 Nisan 1919’da gerçekleşen Sivas Kongresi’ni hatırlatmak ve hafızalarda taze tutmak amacıyla bir programı organize eden Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Sivaslılar Derneği’nin önemli konukları vardı.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya’nın sunduğu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev sahipliğinde Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Sivaslılar Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programa Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk,  AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Serkan İnanoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, İstanbul Sivaslılar Derneği Başkanı Seyit Boyraz, 81 ilin delegeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

İstiklal Marşı ve Şehitler için saygı duruşu ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Sivas Kongresi bildirgesine ithafen İstanbul Sivaslılar Derneğinin sonuç bildirgesini okudu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a katkılardan dolayı teşekkür etti.

“VATAN TOPRAĞI BÜTÜNDÜR PARÇALANAMAZ”

Programda söz alan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Sivas Kongresi’nin bugün burada yaşatan ve yeniden canlandıran Sivas’ımızın ve Ümraniye’mizin değerli dostları, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, hoşgeldiniz diyorum. Tabi Sivas Kongresi’nin tarihimizde çok önemli bir yeri var. Vatanın kurtuluşu için yapılacak olan mücadele konusunda kararların alındığı tarihi bir duruştur. Ülkemizin her bir vilayetinden gelen insanlardan oluşan bir kongredir Sivas Kongresi. Sivas Kongresi’nin bildirgesinde olduğu gibi bugünde, yarında, bin yıl sonrada aynı cümlelerin tekrar edildiğini, birçok şeyin olduğunu görüyoruz. Vatan toprağı bütündür parçalanamaz. Türkiye’de işgal girişimine karşı vatanın her bireyinin ortak mücadeleyle beraber bu işgale karşı koymaktır. Rabbimden birlik ve beraberliğimizi daim kılmasını, Türkiye üzerinde kötü niyetleri olan güçlere fırsat vermemesini temenni ediyorum.” dedi.

“ELHAMDÜLİLLAH 40 YILLIK HAZIRLIKLARI 40 SAAT BİLE SÜRMEDEN BİTMİŞ KÜL OLMUŞTUR”  

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can sözlerine 15 Temmuz hain darbe girişiminden bahsederek başladı. Başkan Hasan Can, “40 yıl boyunca siz sinsi bir şekilde milletin bağrına saplanmaya çalışılan hançer ve kılcal damarlarımıza kadar nüfus etmiş aynı çetenin uzantıları aramızda bizden gibiymiş gibi görünerek fark etmemize fırsat vermeden 40 yıl içerimizde hem de destek ve himmet görerek bugünlere gelmiş, ancak ülkenin üzerinde kurgulamış oldukları operasyona Allah’ın müsaade etmemesi sayesinde, şehit kanlarıyla sulanmış bu azizi vatan topraklarının Rabbimin kimseye müsaade etmemesi sayesinde, milletimizin fedakarlığı, feraseti ve kahramanlığı sayesinde, başımızdaki yöneticilerimiz sayesinde, bu milleti temsil edenlerin uyanık olması sayesinde Elhamdülillah 40 yıllık hazırlıkları 40 saat bile sürmeden bitmiş kül olmuştur.  Ama derinlere teneffüs eden o kökleri kazımamız, söküp atmamız lazımdır.” şeklinde konuştu. 

Konuşmasında Misak-ı Millî sınırları hakkında bilgilere yer veren Başkan Hasan Can, “İkinci Sivas Kongresi olarak düzenlediğimiz bu programda 4 Eylül 1919’da gerçekleşen Sivas kongresi ruhunu yaşatmak istedik” Fırat Kalkanı operasyonundan bahseden Başkan Hasan Can son olarak Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine değindi ve konuşmasını sonlandırdı.

“SİVAS KONGRESİ TARİHİMİZDE DÖNÜM NOKTASIDIR”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sivas Kongresi tarihimizde dönüm noktasıdır. 16 Nisan da Türkiye’nin dönüm noktası olacaktır” dedi. Bakan Eroğlu, konuşmasının sonunda güçlü bir Türkiye için toplanan 1 Nisan 2017 Sivas Kongresinin 81 il delegesinin ‘Evet’ desteğini aldı. 

“MİLLETİN İRADESİNİN ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

Sözlerine programı düzenleyen İstanbul Sivaslılar Derneğine ve Ümraniye Belediyesine teşekkür ederek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Yeter ki millet olarak biz birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Güçlü bir Türkiye için istikrar şarttır.

Geçmişte haçlı ordularıyla bu topraklardan bu milleti silmeye çalışanları nasıl bertaraf edebildiysek, bugün de aynen yapılmak istenen Avrupa ülkelerinin yine ülkemiz üzerinde bir takım planlarını, bir takım hesaplarını tazelemek suretiyle papalarının liderliğinde toplanıp Türkiye üzerinde bir plan yapmanın gayreti içerisindeler. Geçmişte bunu nasıl başaramadıysalar inanıyorum ki bugünde başaramayacaklar. Yeter ki birliğimizi dirliğimizi muhafaza edelim. Değerli kardeşlerim, işte 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan halk oylaması, sıradan bir halk oylaması değildir. Bizim ne zaman başımız sıkışsa ülkemizin geleceği ile ilgili kararları hep milletimizle verdik. Biz 14,5 yıldır bu ülkeyi milletimizle birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Ve milletin iradesinin dışında hiçbir egemen güç bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonrada olmayacak. Zaman zaman milletin iradesine müdahale etmeye çalışanlar belki bizden önceki dönemlerde bulundukları girişimlerde bir sonuç almaya gayret ettiler. Ama 14,5 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu ülkede hiçbir girişimde sonuca ulaşamadılar.  Ve inşallah bundan sonrada bulmayacaklardır.” diye konuştu.

 Programın sonunda protokol ve katılımcılara hazırlanan 1 Nisan 2017 Sivas Kongresi Ümraniye Versiyonu Sonuç Bildirgesi hediye edildi ve vatandaşlara Sivas köftesi dağıtıldı.

selyus