Ana Sayfa YAŞAM 8 Eylül 2017

Ümraniye Belediyesi ile TOGEM-DER arasında hayırlı bir imza atıldı

Ümraniye Belediyesi, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) arasında “Bir Umut Bir Ufuk Projesi” için hayırlı bir imza atıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran bir protokol imzalamak için Ümraniye Belediyesi Başkanlık Makamı’nda bir araya geldi. Protokole göre; ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli kadınlara, daha iyi bir gelecek kazandırmak amacıyla çeşitli eğitim ve kurslar verilecek.

18 YAŞ ÜZERİ SURİYELİ VE TÜRK VATANDAŞI KADINLAR EĞİTİM ALACAK

Suriyeli kadınların topluma uyum sağlaması açısından da büyük önem taşıyan “Bir Umut Bir Ufuk Projesi” kapsamında 18 yaş üzeri Suriyeli ve Türk vatandaşı kadınlar eğitim alacak. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde bulunan Kültür Merkezleri’nde; Türkçe eğitiminin yanı sıra; dikiş, aşçı yardımcılığı, kuaförlük, bilgisayar, çocuk bakıcılığı, hediyelik eşya hazırlama, hasta ve yaşlı refakatçisi gibi branşlarda haftanın beş günü eğitimler verilecek. İŞKUR destekli bu projede her öğrenciye günlük 25 TL ödeme yapılarak, ev ekonomisine katkıda bulunmaları da sağlanacak.

TOGEM İLE ÖNMELİ BİR ADIM ATILDI

Bu kapsamda, kadınların sosyal hayata katılması için birçok etkinlik düzenleyen Ümraniye Belediyesi, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) ile protokol imzaladı. Görüşmede Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Türkân Öztürk’te hazır bulundu.  İmzalanan protokolün ardından Başkan Hasan Can ise nazik ziyaretleri ve değerli hediyeleri için misafirine teşekkür etti.

İlginizi çekebilir

Dayak yiyen doktordan açıklama

Dayak yiyen doktordan açıklama

selyus