Ana Sayfa YAŞAM 5 Nisan 2017

Ümraniye Belediyesi’nde 16 Nisan referandum buluşması

Uluslararası Fatıma Derneği ile Ümraniye Belediyesi’nin, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde ortaklaşa düzenlediği programa Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da katıldı.

Uluslararası Fatıma Derneği ile Ümraniye Belediyesi’nin, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde ortaklaşa “16 Nisan Referandum Öncesi Değerlendirme” programı düzenledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, program öncesinde Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ağırladı.

Programa Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can hanımefendi, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat, Uluslararası Fatma Derneği Başkanı Kevser Şamlı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk ve Sibel Şenocak, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.  

Uluslararası Fatıma Derneği Başkanı Kevser Şamlı, programda kısa bir selamlama konuşma yaptı ve bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Daha sonra programda konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can;  eski hükümetlerden, darbelerden ve parlamenter sistemin olumsuzluklarından bahsetti. 15 Temmuz gecesi yaşananlardan bahseden Başkan Hasan Can, milletin o gece göstermiş olduğu kahramanlıkları hakkında konuştu. Ardından, 16 Nisan referandumunun önemini konu alan bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can son olarak, AK Parti hükümetinin son 15 yılda yapmış olduğu hizmetlerden, eserlerden ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin öneminden bahsetti. Başkan Hasan Can, konuşmasına “Türkiye artık eski Türkiye değil! Daha güçlü ve daha istikrarlıdır” diyerek sözlerine son verdi.

“YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLER VE KALICI ESERLER İÇİN HASAN BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce konuşmasında; “Ümraniye’mizin dününü ve bugününü biliyoruz. Yapmış olduğu hizmetler ve kalıcı eserler için Hasan Başkanımızı tebrik ediyorum, sokağa çıktığımızda her şey kendini Ümraniye’de gösteriyor” dedi.

İslam ile Batı arasındaki krizlerden ve yapılan savaşlardan bahseden” Güllüce, “Batı dünyasının bu günkü Batılılığın Endülüs Emevi devletinden çaldıkları bilgilerden ve hazinelerden gelmektedir. Bu topraklarda yere düştüğümüzde, yıkılıyoruz dediğimizde, Fatma ruhlu analarımız hep tarih boyunca araya girmiştir. Çocuklarımıza tarih dersi verelim” dedi. İdris Güllüce, konuşmasında 17-25 Aralık süreci, gezi olayları ve 15 Temmuz sürecinden de bahsetti ve ilk sala 93 harbinde okundu ikinci sala ise 15 Temmuz gecesi okundu, Türkiye o gece tek vücut oldu” dedi.  Güllüce son olarak, 16 Nisan referandum sürecinin öneminden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

selyus