Ana Sayfa YAŞAM 7 Temmuz 2017

Ümraniye Belediyesi, Sünnet ettireceği 2 bin çocuğa kıyafet dağıttı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni programlarının 14.’sü Ağustosun ilk haftasında, gerçekleşecek. 2 bin çocuğun sünnet edileceği şölen için kıyafet dağıtımları başladı. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen kıyafet dağıtımı için düzenlenen ilk törene, Ümraniye Belediye Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, birim müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Sünnet edilecek yaklaşık 2 bin çocuğun bir kısmına kıyafetlerinin verildiği törende konuşan Ümraniye Belediye Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu belediye hizmetleri hakkında bilgi vererek, “Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında yürüttüğümüz sünnet hizmetimizden günümüze kadar toplam 20.689 çocuğumuz yararlanmıştır. Her yıl Ümraniye Belediyesi olarak bu şöleni hep birlikte yapmaya gayret gösteriyoruz. Kayıtlarımız devam ederken önümüzdeki pazartesinden itibaren sünnet hizmetimiz başlayacaktır” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz çarşamba günü Ümraniye’nin 15 noktasında 6-14 yaş arası çocuklar ve gençler için kurulan portatif yüzme havuzları hakkında bilgi vererek vatandaşlara çocuklarının yüzme okullarına katılımı konusunda çağrıda bulunan Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Sünnet dinimiz emridir yüzmek de Peygamberimizin fasl ettiği sporlardan birisidir. 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ülkemizi bölmeye çalışan hainlere vatanımızı teslim etmedik etmeyeceğiz” dedi.

15 Temmuz’un yıl dönümü olması sebebiyle meydanlarda hazırlıkların olduğunu da sözlerine ekledi. Av. Mahmut Eminmollaoğlu, bizler rahat edelim diye canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum diyerek katılımlarından dolayı Ümraniyeli vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmanın ardından çocuklara şölende giyilmek üzere sünnet kıyafetleri dağıtıldı.

selyus