Ana Sayfa YAŞAM 2 Mayıs 2018

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye’ye bir cami daha kazandırıyor

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Esenkent Sait Kayalar Camii’nin temel atma töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Esenkent Mahallesinde Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Esenkent Sait Kayalar Camii’nin temel atma töreni yapıldı. Törene Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ordu Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, Esenkent Sait Kayalar Cami Arsa Bağışçısı Efraim Kaya, Esenkent Sait Kayalar Camii Yapı Bağışçısı Yaşar Köybaşı, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisiyle başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Ömer Faruk Darende Cami İmam Hatibi Bahattin Hancıoğlu tarafından Kuran tilaveti gerçekleştirildi.

Temeli atılan Esenkent Sait Kayalar Camii’nin toplam inşaat alanı; 456 metrekare kapalı alana sahiptir. Yapı 1. Bodrum kat, zemin kat, asma kattan oluşuyor. 1. Bodrum kat; 260 metrekare, zemin kat; 145 metrekare, asma katı 51 metrekareden oluşan camide; kütüphane, görevli odası, elektrik odası, makine dairesi, hidrofor odası, su deposu, erkek ve kadın wc bulunuyor.

BATUR, BAŞKAN CAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ardından Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, kısa bir konuşma yaparak, “Camimizin Esenkent Mahallemize ve Ümraniye’mize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. 14 yılı aşkın görev süremizde hizmetlerimiz sadece Ümraniye’mizde değil hem yurt içinde hem de yurt dışında da devam ediyor. Tabi bu hizmetleri Ümraniye’ye kazandırdığı için Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’e bir Ümraniyeli kardeşiniz olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Yardımcısı Batur, Esenkent Sait Kayalar Cami’nin teknik bilgisini vererek konuşmasını sonlandırdı.

“BUNLARIN HEPSİ DURDUK YERE OLMADI. BUNLAR; CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SAYESİNDE OLDU”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu ise “Rabbim hayrınızı kabul eylesin. 14 yılı aşkın sürede Allah, Belediye Başkanımıza 400’ü aşkın kalıcı eser yapmayı nasip etti. 25-30 sene önceki Ümraniye ile şuan ki Ümraniye arasında isminden başka benzerlik yoktur. Bu bir vizyon meseledir. Kalıcı eser gibi bir çok hizmeti Ümraniye’ye getiren Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Türkiye’nin gelişiminden bahsederek konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Eminmollaoğlu, “Ümraniye nasıl değiştiyse, 15-16 yıldır ülkemizde değişti. Bugün bakıldığında Türkiye dünyada en çok büyüyen ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz artık kendi tankını, topunu, tüfeğini üretir hale geldi. Bunların hepsi durduk yere olmadı. Bunlar; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde oldu” dedi. Ekonomik bakımdan da Türkiye’nin dünya da en ileri gelen ülkelerinden birisi olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Eminmollaoğlu, “Bu kadar büyümeye, gelişmeye karşı iç ve dış düşmanlarımız bize sürekli engel koymaya çalışıyorlar. Fakat bizleri yıldıramayacaklar. Onun için 24 Haziran seçimleri ülkemiz için çok önemlidir. Bu seçimle birlikte inşallah Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçireceğiz. Ülkemiz bundan sonra hedeflerine daha hızlı bir şekilde yürüyecek” diye konuştu.

“SİZ BİZE GÜÇ VERDİĞİNİZ MÜDDETÇE, BİZLER BÖYLE ESERLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu memleketin taşının üstüne taş koyan ve hizmet edenlerin mutlaka değerlendirilmesi lazım. Bu vatanda yaşıyorsak, bu memleketin ekmeğini yiyorsak ve bu memlekete vatan borcumuz varsa bu memlekete hizmet edenleri iyi anlamamız gerekiyor. AK Parti iktidarlığı Türkiye’nin her bir tarafına hizmet ediyor” dedi. AK Parti hükümetlerinin yaptığı çalışmaları değerlendirerek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can, “Bu ülkeye de 80 yılda yapılanların 5 katı 15 yılda AK Parti hükümetleri zamanında yapıldı. Değerli kardeşlerim yaklaşık 5 milyon civarında yeni seçmen var. Bu yeni seçmen dediğimiz kardeşlerimiz 18-19 yaşında gençlerimizdir. Dolayısıyla onlar daha öncede bu ülkede çekilen sıkıntıları görmediler ve onlara Türkiye’nin geçmişte nasıl karanlıklardan geçtiğini anlatmamız gerekiyor. Bizler bu ülkenin çocuklarının selamete kavuşması için mücadele ediyoruz” dedi. Konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “Bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için dimdik duran ve kimsenin karşısında eğilmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Haziran’da inşallah Başkan yapacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bu ülke daha hızlı büyüyecek” dedi. Temeli atılan Sait Kayalar Cami ile ilgili konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can son olarak, “Bu Cami’nin yapımına vesile olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz bize güç verdiğiniz müddetçe bizler böyle eserle yapmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise, “Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde kutsal bir mekanın, camimizin temel atma töreninde bir araya geldik. Bu hayırlı yatırımın ilçemize, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul eylesin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından protokol, Esenkent Sait Kayalar Camisi temel atma töreni için butona bastı.

selyus