Ana Sayfa YAŞAM 21 Nisan 2018

Ümraniye Belediyesi’nden ‘2. Avrupa İslamofobi Zirvesi’

Ümraniye Belediyesi’nin Şişli Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği ve İslamofobinin sebep, etki ve çözümlerinin tartışıldığı 2. Avrupa İslamofobi Zirvesi’nin ilk günü vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Açılış oturumunun ardından önemli isimlerin İslamofobi konusunda bildiriler sunduğu seminerlere; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ,akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış oturumu olan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İsveç Eski Başbakanı Fredrik Reinfeldt ve Londra Eski Belediye Başkanı Ken Livingstone’ın konuşmalarıyla gerçekleşen “İslamofobi: Nedenleri, Etkileri ve Çözümü” oturumunun ardından devam etti.

Pax Christ Uluslararası Barış Ödülü Sahibi Editör ve Gazeteci Rami Khouri ve Marmara Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Nuri Tınaz’ın “İslamofobi’nin Dinamiklerini Anlamak” konusunu konuştukları ikinci oturumda İslamofobi’yle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Ardından United Voices for America’dan Yönetici Ahmed Bedier, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Alper Bilgili ve Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Emre Dorman’ın “İslamofobi ve İslam’ı Doğru Anlamak” konulu üçüncü oturumunun gerçekleşmesiyle zirvenin ilk günü sona erdi.

İslamofobi’yi doğru anlamak ve doğru bir şekilde tartışabilmek amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Avrupa İslamofobi Zirvesi, 21 Nisan Cumartesi Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde devam edecek.

selyus