Ana Sayfa YAŞAM 1 Kasım 2014

Ümraniye Belediyesi’nden aşure ikramı

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle Cuma sonrası Ümraniye Meydan’da kurulan stantta binlerce Ümraniyeliye aşure dağıttı.

Ümraniye Belediyesi’nden Ümraniyelilere aşure ikramı

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle Cuma sonrası Ümraniye Meydan’da kurulan stantta binlerce Ümraniyeliye aşure dağıttı.

Ümraniye Belediyesi, bu yıl da Muharrem ayı münasebetiyle Ümraniye Meydan’da kurulan stantta binlerce Ümraniyeliye aşure dağıttı. Ümraniyelilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Şekercioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Can, “Bu ay kardeşlik ruhunun pekiştiği bir aydır”

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Güzel bir geleneğimizi icra etmek için bir aradayız. Muharrem ayı hicri takvimin birinci ayıdır. Tarih içerisinde çok önemli hadiselerin gerçekleştiği bir aydır. İslam tarihinde bize üzüntü veren ve bütün Müslümanların gözyaşı dökmesine vesile olan, Hz. Hüseyin’in şehit edildiği aydır Muharrem ayı. Yaşanan bu acı olayla herkesin ders çıkarması gerekir. Müslüman âlemi hiç bir oyuna gelmemelidir. Bu ay kardeşlik ruhunun pekiştiği bir aydır. Bu vesileyle Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Bu sebeplerle yaşayacağımız günler barışa vesile olsun. Her sene muharrem ayında bütün Ümraniyelilerle bu güzel geleneği paylaşmaya ve tatmaya çalışıyoruz. Burada gerçekleşen aşure programının yanı sıra, 60 binin üzerinde aşure dağıtımı önümüzdeki hafta Ümraniye’nin 17 ayrı noktasında da devam edecek. Muharrem ayının bereketinin hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekiler vatandaşlara aşure dağıttı. Muharrem ayı vesilesiyle aşure dağıtımı, Ümraniye’nin 17 ayrı noktasında önümüzdeki hafta da devam edecek.

Etiketler:
selyus