Ana Sayfa YAŞAM 15 Eylül 2017

Ümraniye Belediyesi’nden Suriyeli kadınlara meslek edindirme kursu

Ümraniye Belediyesi, İŞKUR ortaklığında senelerdir düzenlendiği Meslek Edindirme Kurslarında şimdi de ülkelerini savaş nedeniyle terk eden Suriyeli misafirleri ağırlayacak. Meslek Edindirme Kurslarında verilen dil ve meslek eğitimiyle Suriyeli kadınların toplumsal hayata uyum sağlaması, el becerileri edinmesi ve dolayısıyla psikolojik desteği amaçlanıyor.

1996’dan beri eğitim veren ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın göreve başlamasıyla ivme kazanarak standartları yükselen Meslek Edindirme Kursları Ümraniyeli binlerce kadına el becerisini kazandırarak, onları meslek sahibi yaptı. Ümraniyeli kadınların toplumsal hayatın içinde olmasına büyük katkı sağlayan ve yılda yaklaşık 1500 kadına kurs verilen Meslek Edindirme Kursları şimdi de Ümraniye’deki Suriyeli misafirleri ağırlayacak. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER)’in İstanbul Valiliği, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığında düzenlediği Bir Umut Bir Ufuk projesinin yerel yönetimlerdeki çalışmaları kapsamında Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığının da ortaklık ettiği Meslek Edindirme Kurslarında Türkçe eğitiminin yanı sıra; dikiş, aşçı yardımcılığı, kuaförlük, bilgisayar, çocuk bakıcılığı, hediyelik eşya hazırlama, hasta ve yaşlı refakatçisi gibi branşlarda haftanın beş günü Suriyeli ve Ümraniyeli kadınlara yönelik eğitimler verilerek hem el becerilerini geliştirmeleri hem de aynı ortamda sosyalleşmeleri desteklenecek.
Meslek Edindirme Kurslarında verilen dil ve meslek eğitimiyle Suriyeli kadınların toplumsal hayata uyum sağlaması, el becerileri edinmesi ve dolayısıyla psikolojik desteği amaçlanıyor. Ümraniye Belediyesi; bu uyumu sağlamanın ilk adımı olarak Türkçe-Arapça afiş ve duyurularıyla Ümraniye’deki Suriyeli kadınlara geniş bir alanda Meslek Edindirme Kurslarını duyurdu. Ayrıntılı bilgi için telefon numaraları: 444 8 922 – 0216 443 56 00/ 1726

selyus