Ana Sayfa YAŞAM 7 Haziran 2016

Ümraniye’de Ramazan hassasiyeti

Ümraniye Meydanı’nda Ramazan etkinlikleri başladı. Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin ilk gününde vatandaşla buluşan Başkan Hasan Can: “Ramazan ayının en iyi şekilde idrak edilebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi, düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle Ümraniyelileri buluşturmaya Ramazan ayında da devam ediyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında 6 Haziran Pazartesi akşamı; iftardan önce Kahraman Çomar ve Sevimli Dostlar isimli tiyatroyu izleyen çocuklar; ardından belediye tarafından yaptırılan Çanakkale Geçilmez animasyon filmini seyrettiler.

BAŞKAN HASAN CAN: “RAMAZAN AYININ EN İYİ ŞEKİLDE İDRAK EDİLEBİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ”

Ramazan etkinliklerinin ilk günü münasebetiyle Ümraniyelilerle bir araya gelen Başkan Hasan Can, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi ve Ramazan ayının en iyi şekilde idrak edilebilmesi için belediye olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi. Sosyal Market’ten ve Sosyal Destek Kartı’ndan bahseden Başkan Hasan Can, Nikâh Sarayı’ndaki hemşehri iftarlarında, düğün salonlarında ve sokaklarda verilen iftarlarda; Ramazan ayı boyunca Ümraniyelileri aynı sofrada buluşturacaklarını söyledi. Ümraniye Meydanı’ndaki Ramazan etkinlikleri hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can, “Önümüzdeki günlerde Ümraniye Meydanı’nda bulunacak olan seyyar kütüphaneden Kur’an-ı Kerîm alıp, Mukâbeleler esnasında tilavetleri takip edebilir, eğer evinizde Kur’ân-ı Kerîm yoksa buradan aldığınız kitapları götürebilirsiniz” dedi. Ümraniye Av Köşkü’nden canlı olarak yapılan 24 TV’deki iftar ve Akit TV’deki sahur programlarından da bahseden Başkan Hasan Can, “Ramazan ayının bereketini hep beraber yaşayabilmek duasıyla” diyerek sözlerine son verdi.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen Mersin- MİYSAD Dernek İftarı münasebetiyle Ümraniye’de bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr. Yılmaz Tezcan da programda bir konuşma gerçekleştirdi. “Meydanlar bir şehrin kalbidir, çok güzel düzenlenmiş olan bu meydan için belediyemize ve Başkan Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Değerli Başkanımız tüm çalışmalarıyla bu kubbede hoş bir seda bırakacaktır” dedi.

Ardından, Mukâbele ile devam eden program, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün sohbetiyle son buldu

selyus