Ana Sayfa YAŞAM 20 Mayıs 2016

Ümraniye’nin gençlerinden “Gençlik Buluşması”

Türkiye Diyanet Vakfı Ümraniye Şubesi ve Ümraniye Müftülüğü Cami Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Gençlik Buluşması’ programına gençlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.

Ümraniye İlçe Müftülüğü Cami Gençlik Kolları’nın organize ettiği ‘Gençlik Buluşması’ programı Atakent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu,  Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ömer Faruk Arslan, ÜMİMDER Başkanı Yusuf Yılmaz, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Cami Gençlik Kolları Koordinatörü ve Hacı İbrahim Karagül Camii İmamı Şükrü Şahin, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Gençlik’ adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Cami Gençlik Kolları Koordinatörü ve Hacı İbrahim Karagül Camii İmamı Şükrü Şahin programda yaptığı açılış konuşmasında gençlik kollarının faaliyetlerinden, hedeflerinden ve kuruluş nedenlerinden bahsetti. Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ömer Faruk Arslan yaptığı konuşmasında, “Camiler asr-ı saadette hangi fonksiyonları icra ediyorsa, o hale gelsin, kıyı da köşede kalmasın, yaşama dahil olsun diye çalışmalarımız sürüyor” diyerek, camilerle alakalı faaliyetleri anlattı. “Camilerin manevi iklimini gençlerin enerjisiyle birleştirmekle mükellefiz” diyen Arslan; “Ümraniye Müftülüğümüz nezdinde başlatılan ve 75 camiye ulaşan bu hareketin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kısa bir konuşma yapan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, “Davası olanların ideal bir gençlik hedefi vardır. Kur’an, sünnet, akıl, tarih ve tecrübe bu ideal gençliği oluşturacak en önemli ölçüdür. Rabbim, iyi bir nesil yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “BU MİLLETİN AYAĞA KALKIŞINDA, BAĞIMSIZLIĞINI KAZANIŞINDA, CAMİ VARDIR, İMAM VARDIR, DİN VARDIR, İMAN VARDIR”

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Camiyi güzelleştiren cemaattir, cemaatin devamını sağlayacak olansa gençleri camilere alıştırmak için harcanan çabadır. Bu sebeple, bu faaliyetler çok değerli. Müslümanların hayatın her safhasında çevresindeki insanlara yol gösteren insanlar olması gerekir. Bizim hayatımızın ve şehirlerimizin merkezinde camiler vardır. Bu milletin ayağa kalkışında, bağımsızlığını kazanışında, cami vardır, imam vardır, din vardır, iman vardır” dedi.

Camilerde yetişen gençlerin yarınları kurmakta taşıdığı önemi ve Türkiye’yi şahlandıracak olanın bu gençler olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, gençleri dinî meseleler üzerinde bir araya getiren programlarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Yarınları inşa eden kahramanlar olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. İhtiyarlık gelmeden gençliğinizin kıymetini bilin” diye konuştu.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Gençlerin dinî ve sosyolojik konuları anlamaları için yürütülen bu tip faaliyetlerde aktif olarak bulunması önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sinevizyon gösterimleriyle devam eden program, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yönettiği ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) yetkililerinin panelist olduğu tek oturumluk bir panelle son buldu.

selyus