Ana Sayfa YAŞAM 19 Ağustos 2017

Ümraniye “Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları” kapanış töreni düzenlendi

Ümraniye Belediyesi yaz boyunca ilçedeki çocukların spor faaliyetlerine destek olduğu gibi; Kur’an-ı Kerim’in çocuklar tarafından öğrenilmesi konusunda teşvik edici olan Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları’nı da sürdürdü. Yazın 45 gün boyunca süren okulların kapanış töreni; Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi tarafından, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü,  Ümraniye İlçe Müftülüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları gerçekleşen törenle sona erdi. Ümraniye’deki 126 Cami, Kur’an Kursu ve Kültür Merkezi’nde yaz aylarında 45 gün boyunca Kur’an eğitimi alan 5-16 yaş arası yaklaşık 4 bin çocuğun katıldığı yaz okullarının kapanış törenine, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Hakan Karataş, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, kurs hocaları, veliler ve çocuklar katıldı.

Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi, Kur’an tilaveti ve ardından spor eğitimi alan çocukların gösterileriyle başlayan programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk; başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere spor okullarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen de programda bir konuşma gerçekleştirerek çocukların yaz tatillerini değerlerini ve dinlerini öğrenerek geçirmelerinin öneminden bahsetti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, belediyenin spor ve eğitim konusundaki faaliyetlerinden bahsederek Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları hakkında bilgi verdi. Çocukların 7 ayrı branşta, 42 spor eğitmeni tarafından 28 ayrı noktada spor eğitimi aldıklarını söyleyen Özdemir, Yaz Kur’an Kursu Spor Okullarının dinî eğitimi teşvik ettiğini söyledi ve çocukların dinî eğitiminin öneminden bahsetti.  Sporda ve eğitimde disiplinin öneminden bahseden Özdemir; öncelikle Başkan Hasan Can olmak üzere, emeği geçen herkese, İlçe Müftülüğü, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve çocuklarını spor okullarına gönderen velilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

selyus