Ana Sayfa YAŞAM 30 Ekim 2017

Ümraniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli etkinlikler kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında Ümraniye’de çeşitli etkinlikle düzenlendi. Etkinliklerde sahne alan sanatçı Esat Kabaklı kahramanlık türküleri seslendirdi.

Ümraniye Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklere Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ile Mesut Özdemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan program da sahneye çıkan sanatçı Esat Kabaklı bir birinden güzel kahramanlık türkülerini seslendirdi. Kimi vatandaşlar türkülere eşlik ederken kimileri de o anları cep telefonları ile kayıt etti. Etkinliğin sonunda Çanakkale savaşı ve 15 Temmuz kahramanlık gecesini anlatan karma resim sergisi açıldı.

“CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞU BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümünde bir çok sayıda etkinlik yaptıklarını vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Cumhuriyetimizin kuruluşu bir kahramanlık destanıdır. Dört bir taraftan kuşatılmış vatan topraklarını kazma kürek ile canı pahasına kurtaran bir milletin yeniden ortaya çıkması çok önemli bir hadisedir. En son 15 Temmuz 2016 günü bir darbe teşebbüsü oldu. Ama tarihimizde hiç şahit olmadığımız bir şekilde millet göğsünü siper etti. Şehitler ve gaziler ile kurduğumuz bu cumhuriyeti yine şehitler ve gaziler ile kolladık” şeklinde konuştu.

selyus