Ana Sayfa YAŞAM 26 Ekim 2017

Ümraniye’de emniyet huzur toplantısı

Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek, Ümraniye halkının sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 Yılı Huzur Toplantısı Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nikâh Sarayı’nda gerçekleşti.

Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek, Ümraniye halkının sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 Yılı Huzur Toplantısı Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nikâh Sarayı’nda gerçekleşti.

Polis-Halk dayanışmasını geliştirmek ve vatandaşın taleplerini daha yakından dinlemek amacıyla düzenlenen Huzur Toplantısı Ümraniye Belediye Nikâh Sarayında yapıldı. Düzenlenen huzur toplantısına, Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, emniyet teşkilatı, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan toplantı; Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve emniyet-vatandaş ilişkisini anlatan slayt gösterisinin ardından Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır’ın konuşmasıyla sürdü. Murat Çakır, hazırlanan istatistik rakamlarla emniyetin çalışmalarını anlattı ve soruları aldı.

Uyuşturucudan teröre, trafikten toplumsal desteğe kadar her konunun işlendiği toplantıda, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır şunları ifade etti: “Polisle halk ilişkilerinin geliştirme, sizlerin isteklerini değerlendirmek üzere düzenlediğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz. Bu toprak uğrunda canını vermiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum.” dedi.

Göreve geldiği süreçten itibaren bilgi veren Çakır daha sonra uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadele konusunda bilgi verdi. Çakır, “Emniyetiniz için biz her daim görevimizin başındayız” diye konuştu.

Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu selamlama konuşmasını gerçekleştirdikten sonra “Huzur toplantısına teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Güvenlik insanoğlunun en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. İnsanlık var olduğundan beri her zaman suç ve suçluluk var olmuştur. Vatandaşın can ve mal güvenliği emniyet ve asayişi sağlama devletimizin önemli bir görevidir” dedi. Ümraniye’nin şuanda İstanbul’un en kalabalık ilçelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Suç ve suçlulukla ilgili mücadele konusunda tüm emniyet güçlerimize kolaylıklar diliyorum. Amacımız vatandaşın nabzını tutarak onların ileteceği konuları derleyip toparlamaktır. Ben tekrar görevi başında şehit olan tüm emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu çalışmamızın ilçemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus