Ana Sayfa YAŞAM 19 Mayıs 2018

Ümraniye’den oyun karavanı Anadolu’ya doğru yola çıktı

Çocuklara geleneksel oyunları tanıtmak amacıyla Çocuk Oyun ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından hazırlanan “Oyun Karavanı” Ümraniye’den yola çıktı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocuklar için 7 ayrı şehirde, her bir ilde iki gün kalacak olan karavan, yeni nesil çocukları teknoloji oyunlarından uzaklaştırmayı ve sokak oyunlarına alıştırmayı hedefliyor.
Geleneksel oyunların unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması için hazırlanan Oyun Karavanı, Ümraniye’de düzenlenen törenle 7 ili dolaşmak üzere yola çıktı. Çocuk Oyun ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından oluşturulan ve Ümraniye Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında geçmişte sokaklarda oynanan; seksek, yakan top, çelik çomak ve misket oyunları yeni nesil çocukları teknoloji oyunlarından uzaklaştırmayı ve sokak oyunlarına alıştırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin genci ve yaşlısıyla kaynaşmak adına ciddi bir hizmet olduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, “Oyun karavanı tırı, 8-10 vilayeti kuşatan bir geziye çıkıyor. Güzel olacak inşallah, çocuklarımıza bu geleneksel oyunlarımızı öğretmiş olacağız. Programın en önemli tarafı şu biz biriz. Millet olarak beraberiz kardeşiz doğusuyla batısı kuzeyi ve güneyi ile Türkiye’nin genci ve yaşlısıyla kaynaşmak adına ciddi bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak biz de bu projeye destek veriyoruz.

Başkan Can, Filistin’de şehit edilen Müslüman kardeşlerimizden bahsederek “Hep beraber zulmün karşısında, mazlumun yanında olacağız. Terör devleti İsrail’i kınıyoruz” dedi.

 

İstanbul’dan yolculuğa başlayan Oyun Karavanı; Güneydoğu Anadolu bölgesinde 7 şehri daha gezerek binlerce çocukla buluşup tekrar İstanbul’a dönecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesine çocukları eğlendirmeye gidecek olan ve hedef kitlesi; kimsesiz çocuklar, ilköğretim okulları ve engelli çocuklar olan oyun tırı çocukları; oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca, şapka, ayakkabı, tişört, geleneksel sokak yarışma oyunlarıyla buluşturacak ve binlerce oyuncak dağıtılacak.

selyus