Ana Sayfa YAŞAM 14 Mayıs 2018

Üsküdar Belediyesi ile Fenerbahçe Kulübü’nün engelli dayanışması

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Üsküdar Belediyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü ile işbirliği yaparak “Dünya Engelliler Haftası” programı gerçekleştirdi. Engelliler ile ailelerinin katılımıyla 14 Mayıs Pazartesi günü Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlılara önemli bir müjde verdi. Programa Fenerbahçe Spor Kulübü eski futbolcuları ve altyapı antrenörleri Müjdat Yetkiner ile Saffet Akbaş’da katıldı.

Engellilere gerçekten sevdanız, aşkınız ve heyecanınız olduğu müddetçe aslında engel diye bir kavram yoktur diye seslenerek konuşmasına başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu güzel günde ve bu güzel haftada sizlerle birlikte olmak için bizim özellikle iki tane gayemiz var. Sizleri bu güzel günde Boğazda şöyle bir kültür turu atarak hem eğlenmeniz hem de sıkıntılardan uzaklaşmanızı temin etmek istiyoruz. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer. Onun için sizlere İstanbul Boğazını gezdirerek bunu amaçlıyoruz. Ama bizlerin ondan daha önemli amacımız şudur, toplum olarak bu tür önemli etkinliklerle tüm Türkiye’de, tüm dünyada engellilerle ilgili daha neler yapabiliriz, daha güzel projeler nasıl üretebiliriz diye sesli düşünüyoruz.

Özellikle Üsküdar Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin alt başlığı olarak engelli çocuklarımız ve yetişkinlerimizle ilgili bir takım çalışmalarımız var. Bir örnek verecek olursak; ‘Tebessüm Kahvesi’. Burada Down Sendromlu gençlerimiz çalışıyor.

Sizlere şimdi burada basının önünde ve denizin ortasında bir müjde vermek istiyorum. Üsküdar Belediyesi olarak bizler Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bulgurlu Yaşam Merkezi’mizdeki “Engelsiz Yaşam Merkezi”mizi Ramazan Bayramı’nda açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

NOT: Haberlerimizi kullandığınızda lütfen kaynak gösterin. Aksi taktirde yasal haklarımızı kullanmak zorunda kalacağız…

selyus