Ana Sayfa YAŞAM 30 Nisan 2018

Üsküdar Belediyesi’nden yine bir ilk

Hayata geçirdiği projeleri ve önemli hizmetleriyle öne çıkan Üsküdar Belediyesi Roman vatandaşlara sosyal tesis yaparak yine bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk kez bir kamu kurumunun Romanlara tahsis edildiğini belirten Başkan Türkmen, “Sokaklarda, caddelerde düğün yapmak size yakışmaz, salon sizin, hayırlı olsun” dedi.

Üsküdar Belediyesi, Selami Ali Mahallesi’nde Roman vatandaşlar için yaptığı bin kişilik düğün salonu, otopark ve spor salonundan oluşan sosyal tesis için görkemli bir açılış düzenledi. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı İffet Polat, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Belediye Meclis üyeleri ile Roman vatandaşlar katıldı. Sosyal tesise kavuşan Romanlar davullu zurnalı kutlama yaparken, tesiste resmi nikahı olmayan 6 çiftin de nikahı kıyıldı.

“FETÖ’YE BENİM ROMAN KARDEŞLERİM GÖĞÜSLERİNİ SİPER ETTİLER”

Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar’ın Türkçe ve Romanca yaptığı konuşmadan sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle sakinlerinin 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnişine vurgu yaparak, “Bugün hepimizin günü. En renkli günümüzü yaşıyoruz. Bulunduğumuz bu caddenin adı Gazi Caddesi. Bu cadde 15 Temmuz’un kahraman caddesi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü’nün hainleri buradan aşağı Üsküdar’a inmek istediler. Benim Roman kardeşlerim göğüslerini siper ettiler, kamyonetlerini siper ettiler, o hainlere fırsat vermediler, sizleri tebrik ediyorum. Sokaklarda, caddelerde düğün yapmak size yakışmaz, salon sizin, hayırlı olsun” dedi.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN DARBUKA ÇALDI

Düğün salonunun yaz-kış ücretsiz hizmet vereceğini müjdeleyen Başkan Türkmen, alkışlarla açılış kurdelesini kesti. Daha sonra topluca salona geçildi ve mahalle sakinlerinden 6 çiftin nikahı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından kıyıldı. Nikahın ardından Roman vatandaşlarla oynayan Başkan Türkmen’in darbuka çalması rengi görüntüler oluşturdu.

selyus