Ana Sayfa YAŞAM 12 Mart 2017

Üsküdar bir camiye daha kavuşuyor

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverler tarafından Üsküdar Güzeltepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hattat Hasan Çelebi Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Mustafa Demirkan, Hattat Hasan Çelebi ve Üsküdarlılar katıldı.

 

“2017 YILI İÇERİSİNDE BU CAMİYİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu camimiz toplamda 600 kişilik bir cami olacak. Açık ve kapalı alanlarında aynı anda namaz kılabilecek olan kişi sayısı bu. Burası sadece bir cami değil aynı zamanda görevlisinin kalması için çok güzel bir lojmanı var ve alt katında Kur’an kursu olacak. Şadırvanıyla, lavabosuyla, abdesthanesiyle hakikaten çok güzel, özgün bir proje… İnşallah hedefimiz bu camiyi 2017 yılında hayırseverlerimizin de destekleriyle tamamlayıp ibadete açmak. Üsküdar’da son yıllarda camilerle ilgili güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu camiye Hattat Hasan Çelebi’nin adının verilmesi çok yakıştı. Çünkü Hasan Çelebi gibi hocalarımız sadece yaşadıkları dönemlerde değil, her dönem bu milletin önemli değer taşlarından biridir. Gelecek kuşaklara bu isimleri anlatmamız gerek, böyle hocalarımızı eserleriyle birlikte yaşatmamız gerek. Üsküdar’ımız bir camiiler şehri. 2014 yılından bu yana yaklaşık 50 adet camiyi yeniden yaptık veya yapıyoruz. Cami temelleri atmaya devam edeceğiz. Böyle güzel eseler bir medeniyetin mührüdür. Bizler birer fani olarak hepimiz geçiciyiz kalıcı olanlar bırakılan eserlerdir. Bugün burada temelini attığımız bu eser için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, “Caminin yapımında öncü olan başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere hayır severlere ve Üsküdarlılara teşekkür ederim. Caminin güzelliği isminde saklı olan Güzeltepe Mahallemize, Üsküdar’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye açıklama yaptı.  

Konuşmaların ardından Hattat Hasan Çelebi Camii’nin yapımı için ilk sondaj dualarla vuruldu.

İlginizi çekebilir

Ümraniyeliler hamsiye doydu

Ümraniyeliler hamsiye doydu

selyus