Ana Sayfa YAŞAM 15 Haziran 2016

Üsküdar’da boğaz manzaralı iftar

Üsküdar Belediyesi’nin iftar çadırları bu sene de vatandaşların ilgi odağı oldu. Üsküdar’da her daim özel bir atmosfere sahip olan meydandaki iftar çadırını ziyaret eden vatandaşlar eşi benzeri olmayan Boğaz manzarası eşliğinde oruçlarını açıyorlar.

Ramazan aylarının değişmez bir geleneği haline dönüşen Üsküdar Belediyesi’nin iftar çadırları bu sene de vatandaşların ilgi odağı oldu. Üsküdar’da her daim özel bir atmosfere sahip olan meydandaki iftar çadırını ziyaret eden vatandaşlar eşi benzeri olmayan Boğaz manzarası eşliğinde oruçlarını açıyorlar. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in, “Dünyanın en güzel manzarasına sahip iftar çadırı” diye tabir ettiği Üsküdar meydanındaki meşhur iftar sofrasının, her gün binlerce Müslüman’ın ilk tercihi olmasının ardında yatan tek sebep sahip olduğu manzarası değil üstelik. Sunulan kaliteli hizmet ve lezzetli yiyecekler de vatandaşların ilgisini çekiyor.

PİLAV İÇİN TRABZON’DAN ÖZEL TEREYAĞI

Denize sıfır şekilde kurulmuş olan 250 metre uzunluğundaki Üsküdar Meydanı Ramazan Çadırı’nda aynı anda 3 bin kişi oturarak iftarını yapabiliyor. Günde ortalama 6 bin Müslüman’ın istifade ettiği iftar çadırında ikram edilen yiyeceklerin kalitesi de dikkat çekiyor. Üsküdar Belediyesi’nin Selimiye’de bulunan aşevinde ve Hizmet Binası’nın yemekhanesinde her gün kurulan dev kazanlarda pişirilen 2 bin 500 kilo et ve 2 bin 500 kilo pirinç, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in özel olarak Trabzon’dan getirttiği Trabzon tereyağı ile lezzet buluyor.

11 FARKLI NOKTAYA İFTAR ÇADIRI

Üsküdar sahilinde kurulan çadırın yanı sıra, Bahçelievler, Kirazlıtepe, Ferah, Yavuztürk, Cumhuriyet, Ünalan, Beşiktaş İskelesi karşısı, Selami Ali, Zeynep Kamil ve Harem Otogarı gibi noktalarda Ramazan boyunca sabit iftar çadırlarında vatandaşlara ikramlarda bulunuluyor.

Sadece Üsküdar Meydanı’nda hizmet verecek olan iftar çadırında toplamda 200 binden fazla yemek dağıtılacak. Toplamda bu sayının 1 milyonu aşması bekleniyor. Boğaz manzarası eşliğinde orucunu açmak ve bu büyük keyfe ortak olmak isteyen her Müslüman’ın ilk adresi kuşkusuz yine Üsküdar olacak.

selyus