Ana Sayfa YAŞAM 15 Haziran 2016

Üsküdar ‘da iftarlar komşuluğu pekiştiriyor

Üsküdar Belediye her gün bir mahalleye sokak iftarı kurarak komşuluğu canlandırıyor, eski dostlukları geri getiriyor.

Ramazan coşkusunun en samimi biçimde yaşandığı ‘Üsküdar Sokak İftarları’ renkli görüntülere sahne oluyor. Üsküdar’da belirli noktalarda bulunan sabit iftar çadırlarının dışında her gün farklı bir mahallede düzenlenen sokak iftarları, vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla karşılanıyor.

Vatandaşların Ramazan ayında en beğendikleri hizmetlerin başında geldiğini belirttikleri sokak iftarlarında her gün bir mahalle dev bir sofraya dönüşüyor ve vatandaşlar Ramazan’ın birleştirici ruhundan en güzel biçimde istifade ediyorlar.

İFTARLAR KOMŞULUĞU ARTIRIYOR

Osmanlı’dan günümüze Üsküdar’da yaşanan Ramazan gelenekleri ışığında zengin kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla çalışmalarını sürdüren Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 30 bini aşkın kişiye iftarlık yemek dağıtmanın yanı sıra sokak iftarlarına da devam ediyor.

Birlik beraberlik, kardeşlik ve dostluğunda pekiştiği bu programlarda her gün farklı bir mahallede, toplamda da 31 farklı noktada sokak iftarları tertip ediliyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de şenlik havasında geçen sokak iftarlarına katılarak alandaki masaları tek tek dolaşıp mahallelilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiriyor.

selyus