Ana Sayfa YAŞAM 22 Ağustos 2015

Üsküdar’da Şehitlerimiz için Kur’an okundu

Üsküdar Belediyesi’nin öncülüğünde terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit Mehmetçikler için Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde Kur’an okundu ve halka Cuma namazı sonrası yemek dağıtıldı.

Üsküdarlılar, vatan savunmasında canını feda ederek toprağa düşen şehitlerimiz için 21 Ağustos Cuma günü, Cuma namazı öncesinde Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde bir araya geldi. Kur’an tilavetiyle şehitlerin ruhlarının anıldığı etkinlikte, terör saldırılarının son bulması için de dua edildi. Namaz çıkışında ise halka pilav dağıtıldı.

 

Cuma Namazı öncesinde programa katılan ve vatandaşlarla görüşen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, terörün her türlüsünü kınadıklarını belirtirken, şu açıklamayı yaptı: “Cenabı Allah bu mübarek Cuma günü dolayısıyla ülkemize, milletimize ve İslam coğrafyasına huzur, barış, esenlik getirsin diliyorum. Bizler Üsküdarlılar olarak bu güzel Cuma gününde Üsküdar Müftülüğü ve belediyemizin organizasyonuyla birlikte vatanın savunulmasında, canını, malını, hayatını gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına bir program düzenlemek istedik. Allah ülkemizi, milletimizi, her türlü terör saldırısından her türlü düşmanın şerrinden muhafaza eylesin. İnşallah ülkemiz birlik, beraberlik ve huzur içerisinde daha güzel günler yaşasın istiyoruz.”

Cuma namazının ardından halka pilav dağıtmak için kazanın başına geçen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yemek dağıttığı vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Etiketler:
selyus