Ana Sayfa YAŞAM 17 Ağustos 2016

Üsküdar’ın kahraman ambulans şoförleri

Canları pahasına yaralıları hastaneye taşıyan Üsküdar’ın kahraman ambulans şoförleri, hain FETÖ’cü darbe girişimcileri ambulanslara bile ateş açtığını dile getirdi.

Üsküdar’ın kahraman ambulans şoförleri ve sağlık ekibi, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı canı pahasına mücadele veren ve bu uğurda şehit düşen, gazi olan vatandaşları kahramanca hastaneye taşıdı.

Canları pahasına yaralıları hastaneye taşıyan ambulans sürücüleri, hain FETÖ’cü darbe girişimcilerinin ambulanslara bile ateş açtığını dile getirdi. O gecenin kahramanlarından ambulans şoförü İmdat Yıldız, tam 45 yaralı taşıdığını söyledi. Tek amacının yaralılarımızı bir an önce hastaneye ulaştırabilmek olduğunu belirten Yıldız, “hastaneye en az bir 20 sefer yaptım” dedi.

“ARACIMIZIN KURŞUN YEDİĞİNİ GÖRDÜK”

6 ayrı ambulans sürücüsünün 3 ayrı ambulansla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gitmesini organize eden Kartal Akduman, “Şehitlerimizi morga götürürken, fazla kan olduğundan dolayı ambulansın içini temizlemek için indiğimizde aracımızın kurşun yediğini gördük. O gece taşıdığımız şehitlerden bir tanesi de benim askerlik arkadaşım çıktı.” dedi. Gözü dönmüş hainler, yaralıları taşıyan ambulansları bile kurşun yağmuruna tuttu.

selyus