Ana Sayfa YAŞAM 22 Haziran 2015

Üsküdar’ın sokak iftarlarında kardeşlik hakim

Üsküdar Belediyesi, mahallelerde her yıl büyük bir titizlikle düzenlediği sokak iftar programlarının ilkini Altunizade Mahallesi’nden başlattı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in evsahipliğinde gerçekleşen sokak iftarına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de katıldı.

Osmanlı’dan günümüze Üsküdar’da yaşanan Ramazan gelenekleri ışığında zengin kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla çalışmalarını sürdüren Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 30 bini aşkın kişiye iftarlık yemek dağıtmanın yanı sıra sokak iftarlarına da devam ediyor.

Bu yıl ilçedeki 24 mahallede verilecek sokak iftarlarına başlandı. Altunizade Mahallesinde verilen sokak iftarına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, birim müdürleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Başkan Hilmi Türkmen iftar alanında masaları tek tek dolaşarak mahallelilerde sohbet ederek hal hatırlarını sordu. Kimisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

SÜPRİZ KONUK BAKAN GÜLLÜCE

Bakan İdris Güllüce davetin sürpriz konuğu oldu. İftar programından habersiz olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Mahallemde iftar olduğunu duydum. Buraya gelerek siz komşularımı selamlamak istedim” diyerek etkinliğe katılanları selamladı.

BU İFTARLAR KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sokak iftarlarında her gün farklı mahallede iftarlar düzenlendiğini ve mahalle iftarlarıyla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun devamını amaçladıklarını ifade etti.

 

Etiketler:
selyus