Ana Sayfa YAŞAM 20 Kasım 2014

Üsküdar sempozyumu başlıyor…

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, basınla buluştuğu toplantıda 21 Kasım Cuma günü başlayacak 8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu hakkında bilgi v

Üsküdar sempozyumu başlıyor…

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, basınla buluştuğu toplantıda 21 Kasım Cuma günü başlayacak 8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu hakkında bilgi verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar için geleneksel hale gelen sempozyum için yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Üsküdar’ın tarihine geçmişine dair ne kadar araştırma yapılsa sempozyum düzenlese azdır. Gerçekten de Üsküdar, ilçelerden beldelerden ve şehirlerden her hangi bir belde değildir. Üsküdar demek İstanbul demektir. Bu kadim huzurun diyarı İstanbul’un ruhu ve kalbi gibidir. Üsküdar sadece bugün değil yarın değil, gelecekten günümüze ve geleceğe yaşayan dokusunu ilelebet devam ettirecektir. Bizim de görevimiz ilçemizin bu dokusunu bozmadan geleceğe taşımaktır. Üsküdar için yılda bir değil her gün sempozyum yapılsa azdır İşte bu zenginlikleri ortaya çıkarmak için sempozyumları düzenliyoruz” diye konuştu.

İTALYAN MİMARI HAYRAN BIRAKAN KÜLLİYE

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın ne kadar kıymetli bir şehir olduğunu vurgu yaptığı konuşmasında, tüm dünyayı gezip tarihi ve kültürel eserleri inceleyen İtalyan bir mimarın sözlerini davetlilerle paylaştı. Türkmen, İtalyan mimarın “Tüm dünyayı gezip pek çok tarihi eseri inceleme fırsatım oldu. Ama bunlar içerisinde beni en çok etkileyen Valide Atik Külliyesi oldu” dediğini dile getirdi. Türkmen, durumun böyle iken kendi gençlerimizin bu külliyenin yerini dahi bilmediklerini söyledi.

Üsküdar’ı eşeledikçe altından hazine çıktığına vurgu yapan Türkmen, “Üsküdar sadece İstanbul için değil Türkiye için değil dünya için çok önemli bir tarih ve kültür şehridir. İşte biz bu zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak için sempozyumlar yapıyoruz” dedi.

Üsküdar Belediyesi olarak kültür etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Türkmen, 8. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu’nun da bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Türkmen, basın mensuplarını Cuma günü saat 18.30’da Bağlarbaşı Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki kokteyl ve açılış sergisiyle başlayacak sonrasında ise 22-23 Kasım tarihlerinde Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde sunum ve tebliğlerin gerçekleşeceği sempozyuma beklediklerini söyledi.

Başkan Türkmen, gelen bir soru üzerine Üsküdar Belediyesi’nin yeni binasının altını ilçenin kültürel ve tarihsel zenginliklerini yansıtacak komple müze olarak düzenleneceğinin müjdesini verirken, mahkeme binasının 7 güzel adam kütüphanesi olacağını söyledi.

Etiketler:
selyus