Ana Sayfa YAŞAM 27 Mayıs 2018

Üsküdar’ın şehit yakınları ve gaziler aynı sofrada buluştu

Üsküdar Belediyesi ile Üsküdar Kaymakamlığı Kore, Kıbrıs, Doğu ve Güneydoğu, 15 Temmuz’un binlerce Şehit yakını ve Gazilere iftar programı düzenledi.

Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nde düzenlenen programa şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak, ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri katıldı.

Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Kasım Kuzyurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ezanın okunmasının ardından iftarla devam etti.

BAŞKAN TÜRKMEN, “ALLAH ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE İHANET EDENLERE FIRSAT VERMESİN”

Üsküdar Belediyesi, Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nde şehit yakınları ve gazilere bir iftar programı düzenledi. Binlerce şehit yakını ve gazinin katıldığı gönül sofrasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de misafir oldu.

Şehit yakınları ve gazilere bir konuşma yapan Başkan Türkmen, “Şu anda çok özel ve çok anlamlı bir yerdeyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde çatışmanın olduğu bir mekandayız. Bu mübarek gecede Allah’tan temennimiz ve duamız; ülkemize ve milletimize ihanet edenlere fırsat vermesin. Aziz Müslümanların ve bu kıymetli insanlarımızın, güzel yurdumuzu ve güzel vatanımızı ilelebet kıyamete kadar ebedi yurdu kılsın inşallah. Bu vatanı bizlere emanet eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Gazilerimize hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

“BUGÜN BURADA SİZ ÖZEL İNSANLARI AĞIRLAMAK BİZİM İÇİN BİR ONURDUR

İftar programında bir selamlama konuşması yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Bugün burada siz özel insanları ağırlamak bizim için bir onurdur. Üsküdar Belediyemizin katkılarıyla bu akşamki gönül soframızda Kore, Kıbrıs, Doğu ve Güneydoğu ve 15 Temmuz’un binlerce şehit yakını ve gazimizle beraber oruçlarımızı açtık. Allah kabul eylesin. Bu önemli organizasyonundan dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

MUSTAFA ATAŞ, “BU ÜLKEYE VE MİLLETE ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER”

Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi öncülüğünde Çengelköy’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi önünde gerçekleşen iftar programında önemli açıklamalarda bulunan Ataş, “Çengelköy’ün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çok önemli yeri var. Çünkü Çengelköy çatışmaların başladığı yer. Siz değerli kardeşlerimiz darbeye karşı ilk direnişi gösterdiniz. Burada şehitlerimiz oldu. Ben şehitlerimize Rabbimden rahmet, tüm gazilerimize sağlık, sıhhat afiyetler diliyorum” dedi.

Ataş, “Şimdi bir kez daha 15 Temmuz’da yapamadıklarını şu seçim arifesinde yapmaya çalışıyorlar. Ekonomik olarak bu ülkeye diz çöktürmenin denemelerini yapıyorlar. Ama bilsinler ki nasıl 2013’de gezi olaylarında, 17-25 Aralık hadiselerinde, MİT tırları operasyonunda ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde başta Genel Başkanımız, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği ve liderliğinde milletimizin kıyama kalkmasıyla bizlere diz çöktüremediyseler, bundan sonrada bu ülkeye ve millete asla diz çöktüremeyecekler, bayrağımızı asla indiremeyecekler” diye konuştu.

selyus