Ana Sayfa YAŞAM 19 Haziran 2015

Üsküdarlı çocukların ilk oruç buluşması

Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde düzenlediği ‘Niyetlendim İlk Oruca Ramazan Şehri Üsküdar’da’ etkinliğinde yaklaşık bin çocuğu iftarda bir araya getirdi. Başkan Türkmen, çocukları bu anlamlı gününde yalnız bırakmadı.

Üsküdar Belediyesi bu yıl Ramazan ayının ilk iftarında oruç tutan yaklaşık bin çocuğun iftar heyecanına ortak oldu. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda Bilgi Evleri, Çocuk Akademileri ve Çocuk Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler birlikte iftar yapmanın heyecanını yaşadı.

Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan çocuklar, ezanın okunmasının ardından dualarla oruçlarını açtı. Etkinlikte düzenlenen çeşitli gösterileri çocuklar beğeniyle izledi. Çocukların ilk oruç heyecanına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de ortak oldu.

BAŞKAN TÜRKMEN İLK İFTAR HEYECANLARINA ORTAK OLDU

İftarda çocuklarla bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, masaları gezerek onlarla tek tek sohbet etti. Çocukların ilk orucunu ve ilk iftarını kutlayan Türkmen yaptığı konuşmada, “Bu güzel Ramazan ayının ilk gününde ve sevgili yavrularımızın ilk orucunda sizlerle bizleri bir araya getiren Cenabı Allah’a hamd olsun. Bu güzel gün münasebetiyle rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

“HER AKŞAM 30 BİN ÜSKÜDAR’LIYLA BİRLİKTE İFTAR”

Başkan Türkmen, hayatta ilklerin daima çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu gün sizin ilk orucunuz, tabi bizimde bu yıl tuttuğumuz ilk orucumuz. Bu ilk orucunuzu asla unutamayacaksınız. İlk orucu tuttuğunuz için bu gün çok önemli tarihi bir gün ve inşallah yarın büyüyüp kocaman adamlar olduğunuz da biz ilk iftarımızı Üsküdar’da yapmıştık diyeceksiniz. Sizlere başarılı sağlıklı uzun bir ömür diliyorum. Ramazan ayı dolayısıyla Üsküdar’ımızın değişik mahallelerinde değişik noktalarında her akşam tam 30 bin Üsküdarlılarla birlikte iftarımızı yapacağız. Bu akşam hayatında ilk defa oruç tutan siz sevgili yavrularımızla birlikte ilk iftar adı altında iftar sofrasında buluştuk. Sizleri bu güzel günde oruç tuttuğunuz için ve bu güzel Ramazan ayına oruç tutarak başlangıç yaptığınız için canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

İFTAR SONRASI EĞLENCE

Çocuklar yapılan iftar sonrası yine Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde, masal saati, şiir okumaları, ilk orucum şarkısının olduğu mini konser ve finalde de Karagöz ve Hacivat gösterileriyle unutulmaz saatler geçirdi.

Etiketler:
selyus