”Üsküdarlı hanımlardan Afrin’deki Mehmetçiğimize atkı, bere

Üsküdarlı hanımlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin ilçesinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğimize üşümemeleri için yünden bere, atkı ve eldiven örüyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’inde katıldığı, Üsküdar İkinci Bahar Kahvesi’nde düzenlenen programda bir araya gelen anneler ve nineler örgülerini örmeye devam etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdarlı hanım ablalarımız, ninelerimiz, annelerimiz, bu güzel kampanyayı başlattı. Cephedeki kahraman Mehmetçiğimize bu kış şartlarında üşümesinler ve doğanın, iklimin zorluklarını en aza indirsinler diye bere ve atkı örüyorlar. Bugün örülen her şey cepheye taşınan birer cephanelik. Üsküdar Belediyesi olarak biz de, sınırlarımızda vatan güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden askerimizin her daim yanında olduğumuzu hanım kardeşlerimiz vasıtasıyla göstermek istedik. Bu kampanya kapsamında örülecek 100 koli bereler ve atkıları önümüzdeki hafta Mehmetçiğimize göndereceğiz,“ şeklinde konuştu.

selyus