Ana Sayfa YAŞAM 25 Temmuz 2014

Üsküdarlı öksüz ve yetim çocukların

Üsküdarlı öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi bin 500 çocuk, bayramlıklarını aldığında mutlulukları gözlerinde okunuyordu.

Üsküdarlı öksüz ve yetim çocukların mutlu günü

Üsküdarlı öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi bin 500 çocuk, bayramlıklarını aldığında mutlulukları gözlerinde okunuyordu.

Üsküdar Belediyesi ve Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Şemsipaşa Meydanı’nda, ilçedeki öksüz ve ihtiyaç sahibi bin 500 çocuğu iftar yemeğinde bir araya getirdi. İftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve aileler katılırken bin 500 çocuk çifte bayram sevinci yaşadı. Çocukların eğlenmesi için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği iftarda çocuklar bayramlık kıyafetlerine de kavuştu.

“Ramazanda herkesin yüzü gülsün istiyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Gönül arzu ediyor ki bütün kimsesizlere ve yoksullara yardım eli uzatalım. Gücümüzün yettiği kadar öksüz ve yetimlere sahip çıkacağız, onları sevindirmeye devam edeceğiz” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çocukları ve davetlileri; “Evlerimizin neşesi, gözümüzün nuru; Bayram günlerinin gülen yüzü çocuklarımıza bayram hediyesi dağıtacağımız programımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” şeklinde selamladı.
Ramazanın birleştirici, bütünleştirici atmosferinden en iyi şekilde istifade edildiğini belirten Hilmi Türkmen şöyle konuştu; “İşte Ramazan ayının bütün güzelliklerini birlikte yaşadığımız çocuklarımız Ramazan bayramına sevinçli girmeleri için gene buradayız, bir aradayız. Bugün burada hem bereketli iftar soframızı paylaşacağız, hem de 1500 çocuğumuza bayram hediyesi olarak elbise dağıtacağız. Üsküdar’da doğup bütün Türkiye’ye yayılan TOGEMDER ile Üsküdar Belediyesi olarak birlikte, çocuklarımızın yüzlerinden hiç eksilmemesini arzu ettiğimiz tebessümlerine, gülümsemelerine küçük bir katkı yapacağız. Elbette bu katkıda esas pay öncelikle hayırsever vatandaşlarımızın olacaktır.

“Komşusu açken tok yatanlar bizden değildir”

Bizler, komşuyu komşunun külüne muhtaç kabul edenlerdeniz. Böyle incelikli, böyle hassas bir yardımlaşma ve dayanışma kültürüne sahibiz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. “İnsan insanın kurdudur” diyen değil, “İnsan insanın dostudur, kardeşidir” diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. İşte medeniyetimizin en temel ve en berrak kaynaklarından beslenen bu gönül hareketi, yardımlaşma kültürünü en iyi şekilde idrak etmiş, paylaşmanın manevi hazzını ve mutluluğunu en iyi bilen yardımsever ordusuyla yoluna devam ediyor.”

“Devlet millet kaynaşmasını yaşıyoruz”

Başkan Türkmen, eğitim alanında gerçekleştirilen köklü yatırımlar ve vizyon projelerle milli eğitimimizin çağ atladığının altını çizerek konuşmasında şu konulara değindi: “ Bildiğiniz üzere belediyeler, halkımızın devletle ilk temas ettiği noktalardır. Bizim güler yüzümüz, devletimizin tebessümü anlamına geliyor. Üsküdar Belediyesi olarak taşıdığımız bu sorumluluğun farkındayız. Bu anlamda çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm halkımıza hizmet üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Benim için eğitim denince akan sular durur. Bunun için tek tek bütün okullarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor, bize ulaşan sorunlarını derhal çözüme kavuşturuyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceğinin varislerini yetiştirmek için STK’larla ve ilçemizdeki okullarla birlikte çalışıyoruz. Çocuklarımızın ailevi veya toplumsal, maddi-manevi her türlü sorunlarına çözümler üretiyoruz ki, gönül ve zihin rahatlığıyla eğitimlerini sürdürebilsinler. Bunun için şehrimizin tüm imkânlarını, halkımız ve öğrencilerimizle eşit bir şekilde paylaşıyor. Adil bir şekilde paylaştırıyoruz.”
Başkan Türkmen, konuşmasının sonunda, hayırseverlere, İstanbul Valim Sayın Hüseyin Avni Mutlu’ya, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’e ve TOGEMDER Başkanı Sayın Saadet Gülbaran’a teşekkür ederek tamamladı.
Ramazan ayının Üsküdar’da büyük bir huzur ortamı içinde birlik ve beraberlik havasında geçtiğini ifade eden Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise, “Ramazan ayı aynı zamanda sosyal dayanışma ve paylaşma ayıdır. Bu güzel toplumsal faydaya katkıda bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine ve destekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mutlu “Kendisi yetim olan bir Peygamber’in ümmetine ilgi göstermeliyiz”

Bu akşamın çok özel bir gün olduğunu dile getiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Farklı bir lezzeti olan farklı bir iftar sofrasında buluştuk. Yetim, öksüz yavrularımızla onların aileleri ile birlikteyiz. Hem gönüllerimizi, hem midelerimizi doyurduk. Böylesi güzel bir sofrada bulunmak bizlere de nasip oldu” ifadelerini kullandı.
TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran’a yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getiren Vali Mutlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e de teşekkür etmek isterken bir anlık dalgınlıkla “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Türkmen” diye telaffuz etti. Gülümsemelere neden olan olay sonrası Vali Mutlu, “Üsküdar diyecektim başkanım nasip olsun inşallah tebrik ediyorum diyerek düzeltme yaptı.
Kendisi yetim olan bir Peygamber’in ümmeti olarak yetimlere çok özel ilgi göstermemiz gerektiğinin altını çizen Vali Mutlu Konuşmasını, “Dünyadaki yetim sayılarının 50 bin olarak biliyorum. Ancak Dünya Yetim Vakfı Başkanıyla sohbeti sırasında yetim sayısının daha fazla olduğunu öğrendim. Irak’ta, Suriye’de yaşanan acı olaylar ve en son Gazze’de yaşanan acı olaylar bu yetimlerin sayısını arttırıyor. Bizim sadece Üsküdarımızda değil, Türkiye’de, dünyada bulunan yetimlere de gönlümüzü açmamız gerekiyor” şeklinde tamamladı.

Konuşmaların ardından bin 500 çocuğa bayramlık kıyafetleri dağıtıldı. Bayramlıkları dağıtan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran çocuklarla birlikte hatıra fotoğraf ta çektirdi.

Etiketler:
selyus