Ana Sayfa YAŞAM 22 Haziran 2015

Üsküdarlılar Sahur ’da buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde ilk sahur programı Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Sahur programına Üsküdarlılar yoğun ilgi gösterdi.

İlahiler eşliğinde başlayan, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, sahur yemeği ile beraber dualar eşliğinde sona erdi.

Ramazan şehri Üsküdar’da bu sene 11 Ayın Sultanı ‘Şehr-i Ramazan’ dolu dolu yaşanacak. Cuma ve Cumartesi geceleri yapılan sahur programlarında birbirinden kıymetli müezzinleri ve hafızları Üsküdarlılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunmaya devam edecek.

ENDERUN TERAVİHLERİ DEVAM EDECEK

Unutulmaya yüz tutmuş Enderun Teravihleri geleneği Üsküdar’da yeniden ihya edilerek yaşatılmaya devam ediyor. Üsküdar’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Enderun Teravihleri bu yıl da devam edecek.

MAHALLELERDE RAMAZAN COŞKUSU

Ramazan coşkusu, Üsküdar’ın mahallelerinde de devam edecek. Ramazan boyunca 24 mahallede sokak iftarları verilecek.

İstanbul’un merkezi Üsküdar, asrın projesi Marmaray’ın açılmasıyla ulaşımın da merkezi oldu.

Ramazan süresince Marmaray, toplu taşıma vapur ve teknelerle Üsküdar’dan evlerine gidecek olanlar için sahilde kurulan Ramazan çadırında her gün iftar verilecek ve Harem Otogarı, Beşiktaş Motor İskelesi önü, Bahçelievler Mahallesi, Ferah Mahallesi ve Yavuztürk Mahallesi (İki farklı noktada), Ünalan Mahallesi, Zeynep Kamil Mahallesi, Zeynep Kamil Hastanesi, Kirazlıtepe, Cumhuriyet, Selami Ali Mahallesi gibi noktalarda ise Ramazan sürecinde her gün 30 bini aşkın vatandaşımıza iftar yapma imkanı sağlanacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ramazan Ayı’nın ve Sahur’un manevi zenginliklerine vurgu yaparak, Sahur porgramına yoğun katılımlarından dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti.

Etiketler:
selyus