Ana Sayfa YAŞAM 24 Ocak 2018

Vatansever Tokatlılara da bu yakışır!

Tokat Konfederasyonu üyeleri, Afrin’de yürütülen operasyonlara destek olmak amacıyla 2 bin 500 kişilik gönüllü askerlik dilekçesini Bahçelievler Askerlik Şubesi’ne teslim etti.

Tokat Konfederasyonu (TOKKON) üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürütmekte olduğu “Zeytin Dalı” operasyonlarına destek verip askere moral sağlamak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. Bahçelievler Askerlik Şubesi önünde basın açıklaması düzenleyen TOKKON üyeleri, 2 bin 500 kişinin gönüllü askerlik dilekçesini açıklamanın ardından askerlik şubesine teslim etti. Basın açıklamasına AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, Tokat Konfederasyonu TOKKON Genel Başkanı Mehmet Salih Ün ve çok sayıda Tokatlı vatandaş katıldı.

“YÜZ BİNLERCE İNSANIMIZLA CEPHEYE GİTMEYE HAZIRIZ”

Basın açıklamasını okuyan TOKKON Genel Başkanı Mehmet Salih Ün, “Gaziosmanpaşa’nın evlatları, Onbeşlilerin torunları olarak askerimizin ve devletimizin, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, mazlumların umudu, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz. Bugün İstanbul’da yaşayan 600 bin Tokatlı hemşehrimiz adına askerlik şubemize dilekçelerimizi getirdik. Gerekli görüldüğü takdirde yüz binlerce insanımızla cepheye gitmeye hazırız” dedi.

“TOPRAĞIMIZA GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ ÇIKARTIRIZ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca yaptığı açıklamada, “Toplumun ne kadar yaşayan etnik yapısı varsa Çanakkale’den düşmanı içeri sokmadık. 15 Temmuz’da da sokmadık. Bugün de Afrin’de Mehmetçiğimiz, beklemesinler, dönmeyeceğimiz diyerek Afrin’e operasyona gittiler. Bu operasyon kime karşı ? Sadece PYD, PKK, YPG ve DEAŞ denen örgütlere karşı değil. Hem onlara hem de terör koridorunu kurmak isteyen onların ağa babalarına karşı büyük bir mücadele veriliyor. El Bab’da nasıl başarılı olduysak Afrin’de de aynı şekilde başarılı olacağız. Mehmetçiğimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, toprağımıza göz dikenin gözünü çıkartırız diyorum” diye konuştu.

Açıklamanın ardından şehit düşen askerlerimiz için dua okundu. Daha sonra gönüllü askerlik başvurusu için dilekçeler askerlik şubesine teslim edildi.

 

selyus