Ana Sayfa YAŞAM 10 Kasım 2017

Yeşilay Kadıköy Şubesi, “Benim Kulübüm Yeşilay” startını verdi

Yeşilay, İstanbul’daki ortaokullarda Yeşilay kulüpleri kurmak, var olanları da canlandırmak amacıyla 80 genç gönüllüsüyle birlikte “Benim Kulübüm Yeşilay” projesine start verdi. Yeşilay Kadıköy Şubesi de Başkan Ömer Şahan’ın öncülüğünde ilk startı Nurettin Teksan Ortaokulu’nda verdi.

Yeşilay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte İstanbul’daki ortaokullarda Yeşilay kulüplerini kurmak, var olanları da canlandırmak amacıyla “Benim Kulübüm Yeşilay” projesine start verdi. 80 Genç Yeşilaycı gönüllüsünün ve ilgili ilçe Yeşilay Şubesinin 25 ilçede 25 ortaokulda yapacağı “Benim Kulübüm Yeşilay” etkinlikleri bağımlılığa karşı öğrencileri yaş gruplarına uygun olarak bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Bu anlamda da Yeşilay Kadıköy Şubesi Nurettin Teksan Ortaokulu’nda projeyi başlatmış oldu. Okulun konferasn salonunda gerçekleşen programa Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Yeşilay Kadıköy Şube Başkanı Ömer Şahan, Kadıköy’deki İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri, Nurettin Teksan Ortaokulu Müdürü, Yeşilay Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

ÖMER ŞAHAN, “OKULLARDA YEŞİLAY KULÜBÜ KURMALARI İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİ VEREREK YARDIMCI OLACAĞIZ”

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Yeşilay Kadıköy Şubesi Başkanı ve İBB Eğitim Komisyon Başkan V. Ömer Şahan, “ Porjemiz kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilecek. Okullarda Yeşilay Kulübü kurmaları için gerekli bilgileri vererek yardımcı olacağız. Ekip çalışmasıyla afiş, resim yapılmasını ve 80 parçalık büyük boy puzzle ile çocukların grup halinde puzzle tamamlamalarını sağlayacağız. Bu projeyle İstanbul genelinde 2500 öğrenciyle birebir temas kurularak, Yeşilay bilincinin oluşturulması amaçlıyoruz.” dedi.

 

 

selyus