Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti’de ‘görev istenmez, verilir’ anlayışı hakim mi?

Bu yazımda AK Parti’de siyaset yapmanın dünü bugünü üzerine bir iki kelam etmek istiyorum. Öncelikle partinin ilk kurulduğu dönem ki anlayışından biraz olsun uzaklaşmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden partinin başına geçmesinden sonra önemli bir toparlanma görüldü.

AK Parti kadroları oluşurken Refah Partisi’nde ilke haline gelen ve mutlaka gerçekleştirilen “Görev istenmez verilir” anlayışı hakimdi. Bu bir müddet devam etti.

Altını çizerek şunu da belirteyim ki “Görev istenmez verilir” Peygamber Efendimizin sözüdür. Hatta Peygamber Efendimiz, ‘görev verilen insan Allah’ın (CC.) desteğini bulur’ buyurmuştur.

Tabi bunu bugüne uyarlayacak olursak; eğer verilen görev caiz değilse ve helal haram konularına dikkat edilmiyorsa, verilen görev ülkenin bekası için değilse Allah’tan (CC.) bir destek beklemeyin!

AK Parti büyüdükçe, Anap, doğru yol ve diğer parti mensuplarından hızla katılımlar oldu. Ve yine parti büyüdükçe Milli Görüş geleneğinden uzak olan bu katılımcı zihniyet, kendilerine yer edinmeye başladı teşkilatlarda. Kendi partilerindeki torpil, adam kayırma, araya adam sokma gibi bozuk anlayışı AK Parti’yi şırıngaladılar. Çok başarılı olamadıysalar da bu konuda epey yol aldılar.

Allah’tan AK Parti’nin fıtratı buna uygun değildi de yeniden özüne dönmeye başladı.

Anadolu’da yapılan AK Parti İle ve İlçe Kongrelerini takip etmeye çalıştık. Orada gördüğümüz, genel merkez kılı kırk yararak il ve ilçe başkanlarını belirledi. Parti ilk kurulduğu Milli Görüş anlayışına geri gelmeye başladı. Bu mutluluk verici bir gelişme.

Aynı anlayışla geçtiğimiz günlerde AK Parti İstanbul’a İl Başkanı atandı. Avcılar İlçe Başkanlığı ve Avcılar Belediye Başkan Adayı olan Bayram Şenocak, geçmişten tanıdığım ve görevini layıkıyla yapacağına inandığım bir kardeşimiz. Hayırlı olsun. Allah yolunu açık eylesin.

Bildiğimiz kadarıyla kendisine görev verildi. Ne güzel… Çünkü kulislerde hiç konuşulmuyordu. Araya bir sürü adam sokanlar, torpille makamları işkal etmek isteyenler, kendilerini ulusal ve yerel basında haber yaptıranları hırs büyülediği için bu işlerin nasip kısmet olduğunu unuttular!

Başkan Şenocak’a görevin tevdi edilmesiyle İstanbul İl Başkanlığında oluşturulacak olan 50 asil, 25 yedek yönetim kurulu üyeleri listelerinde Refah Partisi’nde uygulanan ve çokta bereketli olan “Görev istenmez verilir” anlayışı ile kaç kişi alınacak? Bunu çok merak ediyorum!

Yine İstanbul’un 39 ilçesinde kongreler olacak. Bu kongrelerde ilçe yönetimleri yenilenecek. Buralarda da hangi anlayış hakim olacak? Araya milletvekili, belediye başkanı ve ya etkili isimleri sokup yönetime girmeler mi olacak, yoksa adaletli kadrolar mı oluşacak? Bunu zaman gösterecek. Yönetimler oluşurken adamı olanlar ön plana çıktığı yetmiyor muş gibi, ilçe başkanı olmak isteyenlerde genel merkezi adamlarıyla taciz ettirecek mi, geçmişte olduğu gibi? Bir karşılığı olur mu onu bilemem! Olacağını düşünmüyorum. Çünkü Genel Merkez ve Teşkilat Birimi, Hazreti Ömer’in adalet anlayışıyla görevinin başında.

Hülasa şunu demek istiyorum: Bu önümüzdeki kongreler bir milat olsun. Refah Partisi’ndeki o saygın anlayışa geri dönülsün ve istisnalar hariç görev isteme yerine vizyonu ve misyonu olan liyakatli insanlara görev verilsin..

Kalın sağlıcakla. Saygılarımla.

selyus