Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İLÇE BAŞKANLARI HANGİ KRİTERLERLE DEĞERLENDİRİLDİ?

Avrupa’nın bir çok ülkesinden fazla nüfusa sahip ‘Metropol Kent İstanbul’ yeni bir heyecana kucak açmaya hazırlanıyor. 2 milyondan fazla üyesi bulunan AK Parti İstanbul’un başına deneyimli siyaset adamı Bayram Şenocak atandıktan sonra bütün dikkatler olası ilçe başkanı değişiklikleri ile kongrelere çevrildi.

AK Parti, 2019 Yerel Seçimleri, 2019 Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçimleri hazırlıklarına başladığı şu süreçte özelliklede büyükşehirlerde teşkilatlardaki değişimleri çok önemsiyor.

Tabi büyükşehirler deyince akla gelen ilk şehir İstanbul olunca, İstanbul’un önemi daha da artıyor. Bu anlamda ismi yazılan çizilenlerin dışında hiçte adı geçmeyen Bayram Şenocak’a ‘Sana hayati bir görev verdik, git görevinin başına, İstanbul’u kurulduğu ilk günkü yıllardaki heyecanına geri getir” dedi siyasi büyükleri… Şenocak’da göreve gelir gelmez kolları sıvayarak İlçe Sorumlusu Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ile İlçe Sorumlusu İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşüp çeşitli istişarelerde bulunduğu ifade ediliyor.

İstişarelerde ilçe başkanları, ilçe yönetimleri ve ilçe teşkilatları hakkında bilgi alışverişi olduğu belirtildi…

Tabii ki ilçe başkanları ile diğer teşkilat mensupları sorulabilir, bundan bir beyiz yok. Ancak yapılan istişarelerin ardından ilçe başkanını değerlendirirsen o zaman sağlıklı olmaz. Hadi milletvekilleri sadece etkinliklerde gelip teşkilatları motive edip gidiyor. Milletvekillerinin yaptığı çok ta güzel bir çalışma. Ayrıca milletvekillerinin ilçe başkanları ile başka birlikteliği yok denecek kadar az. Ama bir belediye başkanına senin ilçe başkanın nasıl yeterli mi, ilçeye hakim mi diye sorarsan o zaman orda dur derler..!!

Bazı Belediye Başkanları kendisine tabi olmuş bir ilçe başkanı için yetersiz der mi? Tabi ki demez! Bazı belediye başkanından her zaman bir adım geride duran, etliye sütlüye karışmayan, sadece ve sadece belediyenin yaptığı etkinliklerde haddini aşmadan ikinci planda görünen bir ilçe başkanı yetersiz olabilir mi? Ayrıca ilçe başkanı yetenekli ve teşkilatçılık ruhu iyi olan birisi de olsa bazı belediye başkalarının önüne geçme şansı var mı sizce? Bir geçer, iki geçer, üçüncüde dur derler o ilçe başkanına…

Ya da ilçe başkanı lider duruşlu haşmetli ve ilçeye hakim biriyse, mahalle mahalle, köy köy gezip vatandaşların nabzını iyi tutuyorsa, ilçenin bürokratları üzerinde etkili ise, belediye başkanı onun için iyi der mi?

Bence siz belediye başkanlarına hiç sormamış olun!

Öte yandan İlçe sorumlusu il yöneticilerine de sorularak kriter olarak değerlendirilmesi de sağlıklı değil… Neden derseniz? İlçe sorumlusu olan bazı il yöneticileri ilçe başkanı ile sıkı fıkı olmuşsa, ilçe başkanı bir dediğini iki etmemişse, toplantılara katıldığında ilçe başkanı il yöneticisine başkanım demişse, bir de ben il yönetim kurulu üyesiyim egosu ile ilçe başkanına üstünlük taslıyor da ilçe başkanı alttan alıp onu idare ediyorsa o ilçenin ilçe başkanı yetersiz olur mu hiç..!!

Hele hele belediyesi olan bir ilçeyse bazı il yöneticileri için o ilçe başkanı tabii ki iyidir..!!

Haa tüm bu gelişmelerin tam tersi, mesafe koyan, resmi davranan, başkanım yerine ismiyle falanca bey diye hitap eden ve toplantıların dışında çizgi çekerek uzak duran ilçe başkanı ağzıyla kuş tutsa sorumlu il yöneticisi ilçe başkanı için yeterlidir demez..!!

Bu arada, ilçelerden sorumlu il yöneticilerine birileri haddini ve sınırını hatırlatıp ilçe başkanın üstünde olmadığını, senin protokolde yerin yokken ilçe başkanı en önde aslanlar gibi oturduğunu hatırlatmalı.

Bunu yeni başkan Bayram Şenocak kardeşimizin yapacağına inanıyorum!

İlçe başkanının devam etmesi ve ya etmemesi anlamında kurulan bir araştırma komisyonu ilçe başkanını araştırmak için hangi kriterlerle yola çıktığını az çok öğrendik. Bu konuyla ilgili bir şey yazmayacağım ama bir tek şeyin altını kalın puntolarla çizmek istiyorum…

Bu komisyon, 15 Temmuz gecesini baz aldı mı? önceki İl Başkanı Temurci’nin telefon talimatıyla 15 Temmuz akşamı 21,55 de teşkilatına mesaj atıp yarım saat içinde ilçe önüne toplayan ve ikinci bir hamle yaparak binlerce teşkilatıyla birinci köprü ile ikinci köprüye giderek Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı göğsünü siper eden, kimi arkadaşları kucağında şehit olan ve kimi arkadaşları da gazi olan ilçe başkanlarının bu vatansever duruşunu da dikkate aldılar mı?

Tabii ki başarısız ilçe başkanları var. Hem de sayısı az da değil. Onlar çok iyi analiz edilerek değişsin derim ama görevini layikiyle yapıp ta birilerinin iki dudağı arasında giden ilçe başkanı kardeşimiz olmasın!

Ben, süreci hem genel merkezin hem de yeni gelen il başkanı kardeşimizin çok iyi yürüttüğüne inanıyorum…

Hülasa ilçe başkanları her zaman göz önünde olduğu için nasıl birisi olduğu zaten bilinmektedir. Önemli olan yönetim kurulu üyeleridir. Hem ilde hem de ilçelerde oluşturulacak olan yönetim kurulu üyeleri çapraz süzgeçlerden geçirilmeli. Aralarında kriptolarında olduğu hali hazırdaki mevcut yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu dinlendirilmeli.

AK Parti’yi yakından takip eden, AK Parti İstanbul ve ilçelerin 3-5 ilçe hariç çoğunluğunu iyi tanıyan bir gazeteci yazar olarak yazdıklarım kendi görüşümdür. Burada, saygıdeğer büyüklerimiz AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile Teşkilatlanmadan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın işine karışmak hakkımız da haddimiz de değil. Siyasi birikim ve İstanbul il, ilçe teşkilatlarını yakından tanıdığım için naçizane böyle bir yazı kaleme aldım…

Sözlerimi Bayram Şenocak’ın ifadesi olduğu söylenen bir sözü ile tamamlıyorum: “İl yönetimine 20 saat çalışacak isimlere ihtiyacım var” dedi. Haksız da değil.

Kalın sağlıcakla…

İlginizi çekebilir

FİJİTAL PAZARLAMA

FİJİTAL PAZARLAMA

selyus