Bir teşkilatçının penceresinden AK Parti’nin değişim süreci!

Bir teşkilatçının penceresinden AK Parti’nin değişim süreci!

AK Parti teşkilatlarından bir emekçi isminin saklı tutulması kaydı ile yazsının İstanbul Takipte Haber Sitesi’nde yayınlamasını istedi.

İşte o yazı:

“AK Parti olarak değişime değil, özüne dönme ihtiyacımız var.

Gerçek dava ve teşkilat yapısına bu süreçte dönülmesi, bazı hataların telafisi ve halka güveni tekrar sağlayabilmek için büyük bir fırsat.

Davanın temel taşları olan İnsan ve İnsan Kaynağı!

Bu anlamda İnsan ile ilk temas noktası olan mahalle ve ilçe teşkilatlarının sağlıklı oluşturulması bu öze dönüş serüvenin ilk ayağı olacak. Bu davayı gönüllü bir şekilde beklentisiz hayatının merkeze koyan, kendini bu anlamda davaya adayan teşkilat mensuplarının öze dönüş olarak beklentisi ve gözü ilçe ve il kongrelerinde. Gerçekten öze dönüş mü? veya değişen bu sistemle ilerleme mi olacak? Buralarda ortaya çıkacak.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi bu işin sırrı ve önemi; halkın içinde, halktan ve mesai saati ayırmaksızın insanların dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle sevinen hangi mahalle hangi sokakta kimin ne derdi ve cemiyeti olduğunu bilen önce mahalle sonra ilçe ve il yöneticilerine ihtiyaç olduğu aşikâr.

Mahalle yönetimleri dahil ilçe, il ve genel merkezde görev alan yöneticilerin kendi menfaat ve çıkarlarını bir kenara bırakıp, kapı kapı dolaşarak istek ve arzuları yerlerine gönüllü! bir şekilde getirmeye gayret edecek ve içinde bulunduğu teşkilatın dengesini sağlayacak, eğilip bükülmeyen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek kişiler olmalı.

Bu kapsamda, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yanında ve arkasında; davasını ve yolunu benimsemiş samimi herkese görev verilmeli. İçeriye alınmalı. Kapı dışarısında kimseyi bırakmamak gerekli. Kişilerin karakterine, bilgi ve becerisine göre uygun görev ve yerler verilmesinin de ayrı bir önemi var.

Ayrıştırıcı değil birleştirici ve uzlaştırıcı il ve ilçe başkanlarına görev vermek çok ama çok önemli.

Önümüzdeki bu sürecin AK Parti ailesi başta olmak üzere vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.”

Teşkilatın içinden bir emekçi

selyus