Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Ekim 2024

Boykot edilen mekânın açılını yapan AK Parti belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi

Rize’de AK Parti’li belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri, ‘İsrail boykotu’ kapsamında yer alan ünlü bir hamburger zincirinin açılışını gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamada bulunan AK Sözcüsü Ömer Çelik, “Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Rize​’de ‘İsrail boykotu’ kapsamında olan Amerikan hamburger fast food zincirinin açılışını gerçekleştiren AK Parti​li belediye başkanları hakkında disipline sevk kararı alındı.

Sevk kararını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu. Çelik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir.”

NE OLDU?

AK Parti ilçe belediye başkanı ve teşkilat yöneticileri, Rize’deki bir AVM’de ‘İsrail boykotu’ kapsamında yer alan bir hamburger zinciri şubesinin açılışını yapmıştı. Açılış esnasında dualar okunması dikkat çekmişti.

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne giden öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğramıştı. Rize Valiliği olaya ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Açılışa katılan AK Partili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, ‘boykot’ eleştirilerine, “İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım” ifadeleriyle cevap vermişti.

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI KATMER, AÇILIŞA KATILANLARA DESTEK VERDİ

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, yaptığı açıklamada açılışa katılan belediye başkanlarına destek verdi ve Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle duruma tepki gösterenlere ağır ifadeler kullandı Katmer’in değerlendirmesi şöyle:

“Mevzu anlaşılmış dersime çalışmışım arkadaşlar, okuduğum yerden fetva veririm. Öncelikle keşke o açılış olmasaydı. İkincisi biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddetin yapılması, öğretim görevlisine kim olursa olsun arkadaşlar yapılmasına karşıyız. Bizi linç edenler, İsrail uşakları Yahudi uşakları diyenlere bu okuyacağım şeyle beraber anlayacaksınız. Bütün konuşmalar bunun içerisindedir. Mevlana der ki; suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye’. İki; zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunum. Bütün bu yapılan bütün yapılan bu şeylerin altındaki cevabım budur.”

Katmer’in kullandığı “soysuz” ifadesi, kamuoyunda yeni tepkilere yol açtı ve kendisine istifa çağrıları yapıldı. Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr

selyus