AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kadıköy’de yapmış olduğu sağlık, ulaşım, spor, kültür, imara ilişkin yatırım ve hizmetlerin 2004 yılından beri 2,5 milyar TL’nin üzerinde olduğunu belirterek, Kadıköy Belediyesinin çalışmaması ve yönetilememesi nedeniyle Kadıköy’ün eskidiğini ve hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.
2019’da Kadıköylüleri AK Belediyecilik ile tanıştıracaklarını ve Kadıköy’ün en büyük yatırım hizmetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti Hükümetlerinin gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Ahıakın, “Marmaray, Avrasya Tüneli, Metrobüs, Metrolar gibi büyük projeler AK Parti tarafından Kadıköy’e kazandırıldı” dedi.
AKLIMDAKİ KADIKÖY SLOGANIYLA GELEN NUHOĞLU’NUN KADIKÖY İÇİN BİR PROJESİ YOKMUŞ”
AK Parti Kadıköy’ün genç ve dinamik İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, “CHP’li Kadıköy Belediyesinin Kadıköylülere hizmet etmek gibi bir derdi olmadığı gibi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun Kadıköylülerin beklentilerini karşılayacak ciddi bir hizmet veya projesinin olmadığını görüyoruz. “Aklımdaki Kadıköy” sloganıyla Belediye Başkanı olan CHP’li Aykurt Nuhoğlu’nun aklında görüyoruz ki Kadıköy için hiç bir proje yokmuş. Aykurt Nuhoğlu daha fazla proje üretmek için aday adayı olduğunu açıklıyor; ancak Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun görev süresi hayata geçen hiçbir büyük ve orta ölçekli projesi bulunmamaktadır, CHP’li Kadıköy Belediyesi Kadıköy’e değer katamamıştır” diye konuştu.
KADIKÖY METRO AĞLARIYLA ÖRÜLÜYOR
İstanbul’da en büyük Metro yatırımlarının Kadıköy’de hizmete açıldığını Bostancı-Dudullu ve Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hatları Kadıköy’ün trafik sorununu rahatlatacağını, 2018 yılı sonunda her iki banliyö sistemi de Gebze Haydarpaşa, Kazlıçeşme Halkalı’yı metro standartlarına çevireceklerini, bu hattın Kadıköylüler ve İstanbullular için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Av. Aydoğan Ahıakın, Kadıköy adeta metro hatlarıyla örülüyor. Marmaray projesinin devamı olan gerek Anadolu Yakası’ndaki gerek Avrupa Yakası’ndaki banliyö hatlarının metro standartlarına getirilmesi ve Marmaray ile bağlanması Kadıköy dahil İstanbul şehir içi trafiğini olağanüstü derecede rahatlatacak ve çok konforlu metro standardında taşımacılık hizmetini de sunulmuş olacak.”
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HASTANELERİNDEN BİRİ OLACAK
Başkan Ahıakın, Kadıköylülerin “Göztepe SSK” olarak bildiği köklü hastane, yenilenme projesi kapsamında yılda 1 milyon 500 bin ayakta, 50 bin de yatılı hastanın bakılacağı tesisler, Kadıköy’ü adeta sağlık üssüne dönüştürecek. Yatak kapasitesi 900-1.200 arasında değişecek ve yeni hastane binaları, Kadıköylülerin daha konforlu ve iyi koşullarda sağlık hizmeti almalarını sağlayacak. Tarihe saygı gösteren bir ecdadın mensuplarıyız. Yıllarca atıl olarak duran Tarihi Hasanpaşa Gazhane’sinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Enerji Müzesi ve Kültür Merkezine dönüştürülüyor. Kadıköy’ün ciddi bir müzeye ve kültür merkezine ihtiyacı olması nedeniyle yapılan projede Kadıköy’lülerin gelip sanat ve kültür faaliyetlerini yürütebilecekleri bir alan olacak“ şeklinde konuştu.
Ahıakın, İBB tarafından yapılan Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme işi tamamlanmak üzere. Projenin altı otopark, üstü meydan ve yeşil alan olarak planlandı. Burada pazar yeri günleri ise Salı ve Cuma günleri kurulacak. 32 bin metrekarelik bölge, olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabileceğini belirterek konuşmasını tamamladı.