Ana Sayfa SPOR 11 Eylül 2015

Ümraniye yaz spor okulları tamamlandı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları kapanış töreni Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kapanış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da katıldı.

Sosyal belediyecilikte öncü olan Ümraniye Belediyesi spora yaptığı katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Geleneksel hale gelen Yaz Spor Okulları bu yıl da binlerce Ümraniyeli genç ve çocuk tarafından yoğun ilgi gördü.   

Hekimbaşı Spor Tesisleri ve Dudullu İmam Hatip Kapalı Spor Salonu’nda 700 öğrencinin katılımıyla 9 branşta gerçekleşen, futboldan basketbola, tenisten jimnastiğe birçok dalda eğitim veren Yaz Spor Okulları’nın 2015 kapanış programı, düzenlenen bir törenle Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde yapıldı.

Düzenlenen kapanış töreni öğrencilerin eğitim gördükleri dallarda gerçekleştirdikleri gösterilerle başladı. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

YAZ SPOR OKULLARINA 7 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Törende bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Her sene geleneksel olarak icra ettiğimiz Yaz Spor Okulları’nın kapanış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle her yıl çocuklarımıza yaz aylarında, bir önceki seneye göre daha iyisini, daha güzelini yapmaya çalışıyoruz” dedi. Ümraniye Spor Oyunları’na da değinen Başkan Hasan Can; Bu yıl 8.’si düzenlenen spor oyunlarının adeta Ümraniye Olimpiyatı gibi olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can: “ Ümraniye’deki bütün okullarımızdan yaklaşık 7 bin sporcunun katıldığı, yüzlerce madalyanın ve onlarca kupanın takdim edildiği Yaz Spor Okulları kapsamında öğrenciler; hem spor yapıyor, hem eğleniyor, hem de çeşitli gezilere katılarak bir anlamda tatil yapmış oluyor” dedi.

Ümraniye Müftülüğü ile beraber yürütülen çalışmadan da bahseden Başkan Hasan Can, “ Yaz aylarında Kuran kursu’ndaki çocuklarımıza daha değişik bir ortam sunmak adına, onları araçlarla en yakın spor tesisine götürdük. Yaklaşık 102 camiden, 4.000 çocuğumuz Yaz Kuran Kursu Spor Okulu programından yararlandı” dedi. Başkan Hasan Can: “ 15 okulumuzun bahçesine yüzme havuzları ve aqupark kurduk. Yaklaşık 10.000 çocuğumuzda bu havuzlarda hem eğlendi, hem de yüzmeyi öğrendi. İnşallah önümüzdeki sene daha çok çocuğumuz yüzme kurslarından yararlanacak” dedi.

Yaz İzci Kampı hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu’nun birlikte kurduğu bir izci kampı bulunuyor. Profesyonel izci liderlerinin yönetiminde, bu sene 100’er kişilik gruplar halinde 4 gruptan oluşan çocuğumuzu gönderdik ve 1’er hafta izcilik eğitim aldılar. İnşallah izcilik geleneğini devam ettirmek isteyen çocuklarımıza daha sonra ki aşamalarda Bolu’da, Çanakkale’de ve öteki izci kamplarında ileri derece izcilik eğitimini vereceğiz” dedi. Tüm anne ve babalara teşekkür eden Başkan Hasan Can, eğitmenleri de tebrik ederek, “Daha nice güzel programlarda buluşmak ümidiyle, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

selyus