Atletizm Federasyonu tarafından Balıkesir’de düzenlenen 6. İsmail Akçay Yol Koşusu’na Üsküdar Belediye Spor Kulübü’nün kızları ilk üç sırayı alarak da
Üsküdarlı kızlar ilk üç sırayı kaptırmadı
Atletizm Federasyonu tarafından Balıkesir’de düzenlenen 6. İsmail Akçay Yol Koşusu’na Üsküdar Belediye Spor Kulübü’nün kızları ilk üç sırayı alarak damgasını vurdu.
39 kadın 173 erkek toplam 212 sporcunun katılımı ile koşular Atatürk Stadı önünde Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ın start vermesiyle başladı. Vasıf Çınar Caddesi, Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi, Adliye Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi üzerinden devam eden koşu tekrar stat önünde son buldu.
Adlarını ilk üçe yazdırdılar
Bayanlar koşusunda ilk üç sırada Üsküdar Belediyesi Atletizm Kulübü’nün atletleri ilk üçe girerek yarışmaya damgasını vurdu. Üsküdar Belediyesi’nin üç sporcusu sırasıyla 10 km. koşu sonunda birinciliği 36.56 ile Esma Aydemir alırken, 36.59 ile Özlem Kaya ikincilik, 37.08’lik derece ile Burcu Büyükbezgin üçüncülük elde etti.
Faslılar esti
Erkeklerde ise Faslı Atlet Joauad Eliazouli 30.52’lik derece ile birinci aynı ülkeden Aouad Zouhair 30.58’lik derece ile ikinci, yine Fas’tan El Mouaziz Abdelhadi de 31.03’lük derece ile üçüncü oldu. Türk atlet Kemal Koyuncu ise 31.59 derecesi ile altıncı oldu.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da 3 bin metre koşarak halk koşusunda yarıştılar.