
Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü Melih Bulu, Veyis Ateş’e sessizliğini bozdu
Rektör Bulu, ” “Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Parti’li olarak yansıtıyorlar. Boğaziçi kültürüne hiç bir şey yapmayacağım. Bütün hocalar bunu soruyor. Ben hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm.”
Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı! Tartışmalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
İSTİFA SORUSUNA CEVAP
Yok canım neden istifa edeceğim zaten zaman içerisinde birbirimizi tanıdıkça aslında ne kadar güzel verimli çalışacağınızı göreceğiz zaten bir çok hocayla irtibat halindeyiz.
“METALLİCA DİNLEYEN BİR REKTÖRÜM”
(Hedefler) Boğaziçi kültürüne hiç bir şey yapmayacağım. Bütün hocalar bunu soruyor. Ben hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm.
‘SİYTASETE CHP’DE BAŞLADIM’
Melih Bulu, “Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Parti’li olarak yansıtıyorlar. O zaman öğrenciydim SHP idi o zaman. Belediye başkanı bizim ODTÜ mezunuydu. Yardımcı istemişti, öyle başladım. O zaman o milletvekiliydi ben ona araştırma yapıyordum. Fiili olarak Meclis’e gidip geliyordum. Daha sonra Liberal Demokrat Parti’den teklif geldi. Liberal Demokrat Parti’nin Gençlik Teşkilatı başkanıydım. Ama ben siyasete hep bir akademisyen gözlüğü ile bakan birisiyim. Benim merakım yönetim ve organizasyon.
Hiçbir zaman seçilmedim, yeterince zamanı harcayamadım. Aday oldum ama doğal olarak o zamanı harcayamadığım için. Orada da mülakatlar sistemli yapılıyor. Ben Boğaziçi’nde doktora yaparken AK Parti’nin kurulu haberi geldi. Sarıyer teşkilatına gittim ‘bu işin içinde yer almak istiyorum’ dedim. Sağolsun beni kurucu olarak aldılar.
‘BÖYLE BİR PROVOKASYON OLACAĞINI ÖNGÖREMEDİM’
Bu partilerin hepsinde insanlar Türkiye’ye hizmet etmek için varlar. İnsanların yanlış yönlendirilmesi kutuplaştırılması ülkeye zarar veriyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne de bu mantıkla gitmemiz lazım. Enerjimizi bu mücadeleye harcarsak dünyanın ilk 10’una girme hedefimize yaklaşırız. Benim tecrübeme aslında CV’me detaylı bakıldığında iki üniversitede rektörlük yaptım. Daha önce de Şehir Üniversitesi’nde işletme fakültesinin en son dekanıydım. 2009’da aktif siyaseti bıraktım zaten. Ondan sonra kariyerimi tamamen üniversiteye verdim. Bir aday adayı oldum ama aktif siyasette değildim.
Böyle bir provokasyon olacağını öngörmedim. Tutuklanan insanlardan da bu belli. Provokasyonlar olmasaydı biz standart Boğaziçi’nin protest kültürünü görecektik. Ben öğrencileri görecektim, onlar da beni görecekti. Hocalarla birer birer konuşmaya başladım. Beni tanıyanlar var tanımayanlar var.
“KAPIYI TUTTURMAK İÇİN KELEPÇE TAKMIŞLAR”
Orada çok pratik bir şey var. Çünkü kapı kırıkmış. Çok fazla şey olduğu için, kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar. Polis amirinin çözümüymüş. Tabii ki Boğaziçili olmayan öğrencilerin güney kampüse girmeleri, 150 yıllık binalara zarar verebilir, bunu kontrol edemeyiz.
Kampüse polis davet edilmedi. Polis kampüsün önünde herhangi bir şekilde öğrenci olmayanların girişini durdurmak amacıyla yer aldı. Zaman içerisinde biz birbirimizi tanıdıkça nasıl verimli ve güzel çalışacağımızı göreceğiz.
Şöyle bir rektör seçimi üniversitelerde yok; yani hocalar oy verecek rektör seçilecek. Böyle bir şey yok, yani rektörler atanıyor. Adaylar başvuruyor, çağrıya çıkıyor, komisyon değerlendiriyor, mütevelliye sunuluyor. Devlet üniversitesi olduğumuz için üç aşağı beş yukarı dünya ile aynı yöntemle rektörleri seçiyoruz. Ben bir yönetim organizasyoncuyum, bir kurumu yönetecek kişinin seçimle gelmesi zaten pek kullanılan bir yöntem değil. Demokrasi tabii ki ülkelerin, iktidarın seçimlerinde çok doğru yöntem. Siz bire bir oy vererek rektörü, bir şirketin genel müdürünü seçemezsiniz.” Haber kaynak: haber7.com / video kaynak: Habertürk Tv
Benzer Videolar
-
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Engelliler Haftası sebebiyle ışıklandırıldı
-
İstanbul’da 3.8 büyüklüğünde deprem!
-
Şile’de ormanlık alanlar çöplük oldu
-
Çekmeköy’de inşaat alanında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
-
Metrobüs kazasında yaralanan 44 kişi taburcu edildi, 10 kişinin tedavisi sürüyor
-
Beylikdüzü’nde metrobüs kazası: 1 ölü, 2’si ağır 40 yaralı
-
Bakan Kurum: “İstanbul’da halen acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var. Hep söylüyoruz. Deprem, siyaset üstü bir konudur”
-
Pendik Belediyesi Yeni Atık Yönetim Merkezi hizmete girdi
-
Esenyurt’ta deprem kabini testi yürekleri ağza getirdi
-
İstanbul, kanola tarlaları ile süslendi
-
Ümraniye’de minikler toprakla buluştu, geleceğe umut ekti
-
Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken yorum geldi