Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan “Dur, Düşün, Bağlan!” projesi kapsamında seminer düzenlendi. Seminerde velilere, çocukların ve gençlerin interneti yanlış kullanımında ne denli olumsuz sonuçlar yol açtığını gösteren sunum yapıldı.
Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilişim İnovasyon Derneği iş birliği ile interneti yanlış kullanmanın ne denli olumsuz sonuçlara yol açtığını göstermek amacıyla gerçekleştirilen “Dur, Düşün, Bağlan!” projesi kapsamında 112. okulda seminer düzenlendi. Semire Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra çok sayıda veli katıldı. Seminerde bulunan öğrenci velileri projenin çok yararlı olduğunu dile getirdiler.
“Dur, Düşün, Bağlan!” projesinin 112. semineri Çengelköy’de bulunan TEV Türkan Sedefoğlu İlkokulu’nda gerçekleşti. Seminere katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak, Bilişim İnovasyon Derneği, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Üsküdar’daki tüm okullarda “Bilgi güvenliği ve farkındalık” seminerleri adı altında bir çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında toplamda 112 okulumuza gittik. Bu çalışmadaki en önemli gayemiz özelikle çocuklarımızın internet bağımlılığını, sosyal medya bağımlılığının çocukları ne hâle getirdiği, bunun çok önemli ve tehlikeli bağımlılık olduğunu ama ne yazık ki en az bunun kadar tehlikeli olan husus da bu işin zararının henüz anlaşılamamış olmasıdır. Her toplantıda, her seminerde anlatılanları veliler duyunca adeta onaylarcasına evet bizim de maalesef durumumuz buna benzer gibi karşı tespitleri yakalıyoruz. İnşallah bu çalışmanın sonucunda velilerimiz biraz daha çocuklarına özellikle evlerinde oldukları zamanlarda kaliteli zaman ayırırlar. Eşler hem kendi aralarında hem de çocuklarıyla iletişim noktasındaki kaybedilmiş noktaları geri alma adına gayret gösterirler.” dedi.
Semineri veren Üsküdar Bilgi İşlem Müdürü ve Bilişim İnovasyon Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Faruk Yakaryılmaz: “Biz dernek olarak bilgi güvenliği ve ailelerde teknoloji kullanım kültürü oluşsun diye bir dizi çalışmanın içerisine girdik. İnternet üzerinden gelen tehdit ve riskleri anlatan bir seminer içeriği oluşturduk. Bunu Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptık. Üsküdar sınırları içerisindeki 112 tane devlet okulunda 95 bin öğrenci eğitim ve öğretim almaktadır. 95 bin öğrencinin anne ve babalarına bir mektup gönderdik. Onlara bu projeyi anlattık. Bu seminere katılmalarını, bu içeriğe sahip olmaları istedik. Bu çerçevede velilerimize yönelik okullarımızın tamamında bu etkinliği gerçekleştirdik. Anne ve babalarımıza bu teknolojinin kullanım kültürü ile hayatımızı tehdit eden unsurlarla ilgili bilgiler verdik ve nihayet seminerlerin 112’ncisini yani sonuncusunu bugün burada gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimiz sırasında ailelerden çok olumlu tepkiler aldık ve aileler bu eğitimlerin devam etmesini istediler. Biz burada bu işi bırakmak istemiyoruz. Bundan sonra çağıran her okula gidip farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Öğrenci velisi Özlem Şanver: “Daha önce böyle bir seminere katılmadım. İlk defa katılıyorum, çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. Okulların böyle seminerlerle önderlik yapması da çok önemli…” ifadelerini kullandı.