Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi tarafından düzenlenen “Zamanın İzlerinde Sanata Yolculuk” sergisi, kapılarını sanatseverlere açtı. Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde yer alan serginin açılısına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Yüksek Çelik ve bir çok davetli katıldı.
“Zaman” temasının sanat üzerinden ele alan sergi, geçmişin izlerini günümüz estetiğiyle buluşturuyor. 20’den fazla branşa ait 400 eserin yer aldığı sergi, Geleneksel Sanatlar Akademisi kursiyerlerinin 2023 yılından itibaren yaptıkları eserlerden oluşuyor. Sergide Hat, tezhip, minyatür, çini, cam işlemeciliği, sedef kakma, ebru, deri çanta, ahşap oyma, seramik ve mozaik gibi geleneksel sanatlarımızın farklı dallarından eserler yer alıyor.
Geleneksel Sanatlar Akademisi bu sergiyle sanatın zaman içindeki yolculuğuna dikkat çekerek “zaman” ve “sanat” kavramlarını bir araya getirerek ziyaretçilere zamansız bir sanat deneyimi vadediyor. Sanatseverler, sergi kapsamında ilhamını geçmişten alan modern eserleri inceleyerek geleneksel sanatların günümüz perspektifinden sunduğu zengin dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkıyor.
“SANAT KİMLİKTİR, SANAT HAFIZADIR, SANAT DAYANIŞIMADIR”
Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ” Bu sergi bizlere sanatın nasıl yasatıldığını ve en önemlisi nasıl yeniden üretildiğini gösteriyor. Bu anlamda sanat sadece estetik bir değer taşımaz, sanat kimliktir, sanat hafızadır, sanat dayanışımadır ve bugün sergilenen her eser Anadolu’nun derin izlerini derin hikayelerini taşıyor. Hat sanatıyla kelimeler ruha dökülüyor, ebru sanatı suyun içinde hayat buluyor, ahşap ellerde canlanıyor, tezhip altın gibi parlıyor. Bu sanat yolculuğunda bir diğer önemli durak ise kadın emeği ve üretimi. ÜKEP projesini bu anlamda çok kıymetli çok değerli buluyoruz. Bu projeyle kadınların alın teri ile şekillendirdiği ürünler yalnızca evlerinde değil, kamusal alanlarda, pazarlarda ve sanat galerilerinde yerini alıyor.” ifadelerini kullandı.
“ÜMRANİYE BELEDİYESİ OLARAK SADECE FEN İŞLERİ YAPMIYORUZ”
Bir diğer konuşmacı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, ” Ümraniye Belediyesi olarak sadece fen işleri yapmıyoruz, insana dokunacak insanlara birebir hizmet verecek sosyal hizmetler kültürel hizmetler bilhassa kadın ailede çok değerli işler yapıyoruz. Çocuklarla sportif faaliyetlerimiz oluyor, AK Parti belediyeciliğinin Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’da başlattığı bu önemli eserlerin devamı niteliğinde üzerine koyarak devam ediyoruz” dedi.