Ressam ve Ebru Sanatçısı Gülseren Sönmez’in “Esma’ül Hüsna“ temalı çalışmaları Çekmeköy Belediyesi’nde sergilenmeye başlandı.
Ressam ve Ebru Sanatçısı Gülseren Sönmez’in Esma’ül Hüsna temalı ebru eserleri sergisinin açılışı Çekmeköy Belediyesi Merkez Binası’nda gerçekleşti. Açılış programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Eyüp Yıldırım ve Latif Coşar, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Üç yıllık uzun bir çalışmanın eseri olan Esma’ül Hüsna temalı ebru eserleri üç gün boyunca Çekmeköy Belediyesi Merkez Binası’nda sanatseverlerle buluşacak.
Katılımcıları selamlayan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız “Allah’ın 99 ismini ve o isimlerin güzelliklerini ortaya koyan bu güzel çalışmanın sahibini tebrik ediyorum. Geleneksel hat sanatı ve ebru sanatının ilçemize güzellikler katacağını düşünüyorum. İlçemizin kültür sanatla anılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, “ dedi.
Açılış programında katılımcılara seslenen Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, “ Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın talimatıyla ilçemizde güzel olan her çalışmanın destekçisi olmaya gayret ediyoruz. Gülseren hanımın bu güzel çalışmasına katkıda bulunmak bizim için son derece mutluluk verici. Gülseren hanıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Proje hakkında bilgilendirme yapan Sanatçı Güseren Sönmez, “ Üç yıllık uzun bir çalışmanın ürünü olan her murakka, Allah’ın adlarından birinin albüm halinde anlatımıdır. Bu çalışmanın Çekmeköy Belediyesi tarafından takdir edilerek kitaplaştırılması ebru sanatına ilgi duyan ve gönül veren kişileri cesaretlendireceğini düşünüyorum. Bu eserlerin albüm şeklinde kitaplaştırılması konusunda desteklerini esirgemeyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkürlerimi arz ederim” diye konuştu.
Murakka Nedir?
Geleneksel sanatlarda zemin (altlık) kâğıtların nişastalı özel yapıştırıcıyla bir kaç tabaka kâğıt bir tahta üzerine dört kenarından yapıştırılır ve her tarafı yapışmak üzere ne kadar kalın istenilirse o kadar tabak kâğıt üst üste konulup vücuda getirilen bir mukavva tabakaya Murakka denir.