2016 Rio Olimpiyatları Şampiyonu, Milli Güreşçi Taha Akgül, Bağcılar Belediyesi tarafından Gençlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı.
2016 Rio Olimpiyatları’nda erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde, İranlı Komeil Nemat Ghasemi’yi 3-1 yenerek kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını alan Taha Akgül, Bağcılar Belediyesi tarafından Gençlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Moderatörlüğünü Spor Spikeri Yasin Dallı’nın yaptığı söyleşide samimi açıklamalarda bulunan milli sporcu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Akgül, o gece kamptan ayrılıp meydanlara çıktıklarını belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi, tüm spor camiasında olduğu gibi bizleri de etkiledi. Biz 15 Temmuz gecesi Bolu’da kamptaydık. Orada arkadaşlarımızla, hocalarımızla bir araya gelip karar aldık. ‘Vatan elden gidiyor, ülke elden gidiyor, bizim burada durmamızın bir anlamı yok’ dedik. ‘Biz de meydanlara gidelim, destek olalım’ dedik. ‘Şehit olan, gazi olan kardeşlerimiz bizim için oluyorlar, biz de destek olalım’ dedik ve kampı dağıttık. Çantalarımızı toplayıp Bolu merkeze, meydanlara indik” diye konuştu.
“BİZİM ÜLKEMİZ HER ZAMAN ALTIN MADALYALARA LAYIK”
“Kariyerimin tek eksik madalyası olimpiyat madalyasıydı” diyen milli sporcu, “2 kez dünya şampiyonu, 4 kez Avrupa şampiyonu olmuş bir sporcu, kesinlikle olimpiyatlarda da altın madalya alabilmeli. Üçüncülük, ikincilik önemlidir, olimpiyat madalyasıdır ama bizi kurtarmazdı açıkçası. Bizim ülkemiz her zaman altın madalyalara, bizim bayrağımız her zaman en üstlere layık. Ülkemizin gerçekten bu süreçten dolayı çok ihtiyacı vardı. Bu da bize nasip oldu” şeklinde konuştu.
Akgül, “Zirveye çıkmak mı daha zordur zirvede kalmak mı” sorusuna ise, “Zirvede kalabilmek daha ağır basıyor çünkü her sene zirvedesin, şampiyonsun, bir sonraki müsabakaya şampiyon olarak giriyorsun ve hedef sensin. Diğer sporcuların hepsi sana hazırlanıyor. O yüzden sorumluluğun daha da artıyor” diye cevap verdi.
“SPOR KÜLTÜRÜ OLMASI LAZIM”
Spora ilginin az olmasını eleştiren 25 yaşındaki sporcu, “Ben olimpiyat şampiyonu oldum, gece 2’de havalimanına indik, benim güreşçi arkadaşlarımdan bile karşılamaya gelmeyen vardı. Spor kültürü olması lazım” ifadelerini kullandı.
“GÜREŞİ BIRAKTIKTAN SONRA DA SPORA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Amacının spora hizmet etmek olduğunun altını çizen başarılı sporcu, “Ben şu an serbest güreşte 4 Avrupa şampiyonluğu ile Cumhuriyet tarihindeki rekoru kırdım. Grekoromen güreşte ise rekor Hamza Yerlikaya’da. Hamza ağabeyin rekorlarını kırmak için elimden geleni yapacağım. Amaç rekor kırmak değil, orada İstiklal Marşı’nı dinletebilmek. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra ülkemize nasıl hizmet edebiliriz, biz artık bunların derdindeyiz. Ben güreşi bıraktıktan sonra da spora hizmet etmek istiyorum” şeklinde konuştu.