Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Kasım 2023

AK Parti’de adaylık başvuruları başladı: partiye yapılan bağışlar Gazze’ye gidecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel yönetimler için aday müracaatlarının bugün başladığını duyurdu. Yavuz, müracaatlar için ücret talep edilmeyeceğini, yapılan bağışların ise Gazze’ye gönderileceğini açıkladı.

AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları için start verildi. Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK’ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Bugün başlayan aday başvuruları 17 Kasım’da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak. turkiyegazetesi.com.tr

selyus