Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 10 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail bir siyonist terör örgütüdür”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın, siyasi partilere, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıl önce “İsrail’in devlet olmak ile terör örgütü olmak arasında bir tercihle karşı karşıya olduğunu” ifade ettiğini, o günden bugüne İsrail’in, Gazze’de son asrın en vahşi soykırımını yaparak siyonist bir terör örgütü gibi hareket ettiğini belirterek, “Bundan hiç şüpheniz olmasın, İsrail bir siyonist terör örgütüdür” dedi.

Gazze soykırımında failin İsrail olduğunu ancak bu vahşetin Batılı ülke ve yönetimlerinin güçlü desteğiyle işlendiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sahne önünde ateşkesten, itidalden bahsedenler sahne arkasında İsrail’e her türlü silah, mühimmat ve istihbarat desteğini vermeye devam ediyor. Bu Amerika’da, Almanya’da, tüm Batı ülkelerinde böyle. Hepsi birbirinin aynı, al birini vur diğerine. Hiç birbirlerinden farkı yok. Gazze kasabı siyonist Netanyahu’nun Amerikan Kongresine davet edilmesi, dakikalarca ve defaatle ayakta alkışlanması bunun en bariz örneğidir. Tarih o kara tabloyu asla unutmayacaktır. Tarih, elinde on binlerce çocuğun, sivilin kanı olan bir canavarı ayakta alkışlayanları asla ve asla affetmeyecektir. Biz de her fırsatta ve platformda bu ikiyüzlülüğü deşifre edeceğiz.”

Bu süreçte tarihin doğru tarafından yer alan ülkelerle her zaman beraber olacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya, Norveç, Slovenya başta olmak üzere baskılara rağmen ilkeli duruş sergileyen tüm ülkeleri, soykırım cephesi karşısında insanlık cephesinde yer alan tüm halkları, özellikle de vicdan sahibi üniversiteli gençleri tebrik etti.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN HÜRRİYET VE ADALET İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tam bir yıldır emperyalist güçlerin desteğini arkasına almış, işgal ordusu karşısında direnen Filistin’in yiğit evlatlarını, ‘Toprağın üzerinde onursuzca yaşamaktansa toprağın altında şerefimle yatarım’ diyen bütün kahramanları bugün bir kez daha saygıyla selamlıyorum. İsrail’in vahşi saldırılarında şehit düşen Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimi rahmetle yad ediyor, Rabb’im mekanlarını cennet eylesin diyorum. Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Heniyye’ye ve kalleşçe şehit edilen Hamas’ın diğer mensuplarına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Hamas’ın Gazze’de verdiği destansı mücadelenin aynı zamanda Türkiye için de olduğunu çok iyi biliyoruz. Filistin halkının soykırım şebekesi karşısında aynı zamanda insanlığı da savunduğunu, Müslümanların izzetini de savunduğunu çok ama çok iyi biliyoruz.

Ülkemizde birileri Hamas’a terör örgütü iftirası atarken biz soykırımın ilk günlerinde hiç kimseden çekinmeden, işte bu yüzden ‘Hamas, Filistin’in Kuvayımilliye’sidir.’ dedik. İlk gün nerede duruyorsak bir yıldır aynı yerde yalpalamadan, korkmadan, ürkmeden sapasağlam duruyoruz. İlk gün vatandaşlarımızı neye karşı uyarıyorsak bugün de aynı risklere dikkat çekiyoruz. Bir yıldır olduğu gibi bugün de biz ‘herkes için barış, herkes için özgür Filistin’ diyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için hürriyet ve adalet istiyoruz. Allah’ın izniyle tek başımıza kalsak bile atalarımızdan tevarüs ettiğimiz asil duruşumuzu asla bozmayacağız.”

“MİLLETİMİZE GÜVENLİĞİ, ADALETİ VE EKONOMİK KALKINMAYI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMA SÖZÜ VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zalimler karşısında susmayacaklarını, zulme rıza göstermeyeceklerini, hakikatleri haykırmaya cesaretle devam edeceklerini belirtti.

“Filistinli, Lübnanlı kardeşlerimize de buradan dayanışma mesajlarımızı gönderiyor, her zaman yanlarında olacağımızı hatırlatmak istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan kış mevsimi öncesinde gıda, barınma ve tıbbi malzeme başta olmak üzere insani yardımları daha da artıracaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı ve Türkiye’nin diplomatik girişimlerini anlatan bir videoyu izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi kurdukları günden itibaren TBMM çatısı altında ülkeye ve millete hizmet mücadelesi verdiklerini anlatarak, Meclis’te Türkiye’nin sorunlarını çözmek, milletin taleplerini karşılamak ve ülkede ekonomiyi, demokrasiyi, kardeşliği büyütmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Bir toplumun huzurlu ve mutlu bir şekilde varlığını sürdürebilmesinin en başta gelen şartının, devletin, her bireyin güven, adalet ve ekonomik refah ihtiyacını karşılayabilmesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih boyunca Türk devletlerini güçlü yapan; hakimiyetleri altındaki farklı kesimlerden insanları asırlarca barış içinde yönetebilmelerini sağlayan en önemli husus işte bu ilkelere olan bağlılıklarıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca da kimi dönemlerdeki sıkıntılı uygulamalara rağmen Demokrat Parti iktidarıyla birlikte bu ilkeler daima gözetilmiştir. 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurarken partimizin ismini bile bu ilkelere göre belirleyerek, milletimize güvenliği, adaleti ve ekonomik kalkınmayı en üst seviyeye çıkarma sözü verdik” diye konuştu.

selyus