Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 6 Eylül 2024

Grup Başkanvekili Şahin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mısır desteği

İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili Avukat İsa Mesih Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi Türkiye’de ağırlamasına destek verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Grup Başkanvekili Şahin şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın 14 Şubat’ta Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin ülkemize yaptığı iade-i ziyaret, Türkiye’nin ulusal ve bölgesel çıkarlarının yanı sıra, Gazze Şeridi’ndeki dram ve Orta Doğu’nun selameti açısından son derece olumlu ve stratejik bir adım olarak değerlendirilmelidir.

Mısır’da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı merhum Muhammed Mursi’nin devrildiği 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin ardından; Türkiye, Mısır’a karşı ilkeli ve net bir karşı tutum göstermiştir. Gelinen konjonktürde ise dost ve kardeş iki ülke arasındaki olumsuz gidişat, ulusal çıkarlar ve bölgesel gelişmeler açısından sürdürülemez bir hal almıştır.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin ülkemize gerçekleştirdiği bu ziyaret, ikili ilişkilerde yeni bir sayfanın açılması ve derinleştirilmesinin yanı sıra, özellikle Gazze’de yaşanan trajedinin bir an önce durdurulması ve tamamen sona ermesine katkı sağlayacak büyük bir fırsatı da taşımaktadır.

Türkiye ve Mısır, tarihi bağları çok kuvvetli olan, bölgenin iki büyük güçlü ve stratejik devletidir. İki devlet arasındaki ilişkilerin geçtiğimiz yıllarda akamete uğramasının hem iki ülkeye, hem de bölgemize büyük zararları olduğu açıkça görülmüştür.

Jeopolitik krizlerin daha büyük çatışmaları ve savaşları tetikleme riskinin olduğu bu günlerde, Türkiye’nin bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunacak bu tür diplomatik adımları desteklenmelidir.

İki ülke arasındaki yeni dönemin ülkemiz ve bölgemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

selyus