Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 31 Ağustos 2024

Grup Başkanvekili Şahin’den seçmene hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’na sahip çıkan CHP’ye tepki

Gelecek Partili Şahin’den Dilruba Kayserilioğlu hakkında açıklama: “tutuksuz yargılanması doğru, ama konuşmasına sahip çıkmak yanlış!”

İzmir’de, Instagram’a erişim engelini eleştiren bir sokak röportajı demecinin ardından 12 Ağustos’ta tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildi. Kayserilioğlu’nun 3 Eylül 2024 tarihinde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Konuya ilişkin Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şahin, Kayserilioğlu’nun tutuksuz yargılanmasının hukuki olarak doğru olduğunu belirtirken, söylemlerine sahip çıkılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

“HER SUÇUN KARŞILIĞI TUTUKLU YARGILANMAK DEĞİLDİR”

Grup Başkanvekili Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dilruba’nın tutuksuz yargılanması hukuken doğrudur. ‘Her suçun karşılığı tutuklu yargılanmak değildir.’ Mesele, hukukun ölçüsüz uygulanmasına itiraz etmektir. Ancak bu durum, Kayserilioğlu’nun suç işlemediği anlamına gelmez. Konuşmasında halkın bir bölümüne ‘gerizekalı’ demiştir ve bu elbette suçtur.”

Şahin, açıklamasının devamında, düşünce özgürlüğünün ölçüsüne vurgu yaparak, “Şiddete başvurmadan herkes düşüncesini ifade edebilmelidir. Ancak bu konuşmayı düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiremeyiz. Hakaret içeren bu söylemlere siyaseten sahip çıkılması halkı kutuplaştırır, ayrıştırır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını “Yanlış olan her şeye karşı çıkalım ama yanlış yapmadan karşı çıkalım!” sözleriyle tamamlayan Şahin, siyasi sorumluluk çerçevesinde her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

selyus