Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Ağustos 2024

İstanbul Milletvekili Şahin, berber ve kuaförlerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Avukat İsa Mesih Şahin, berber ve kuaförlerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Şahin, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a yazılı olarak yanıtlanmak üzere soru önergesi verdi.

Şahin’in önergesinde, 1 Temmuz 2024 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu getirildiği, ancak bu kararın birçok işletme için ekonomik kayıplara yol açtığı belirtildi. Özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde iş yoğunluğunun arttığı bu işletmelerin kapalı olmasının, esnafların gelirlerini düşürdüğü ve sektördeki rekabet gücünü zayıflattığı ifade edildi. Ayrıca, turistlerin yoğun bulunduğu bölgelerde bu işletmelerin kapalı olmasının turizme de olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekildi.

Önergeye göre, Ticaret Bakanlığı’nın kararının gerekçelerinden biri olarak çalışanların dinlenme hakkının korunması gösterilse de, sektör temsilcileri bu amacın farklı yöntemlerle de sağlanabileceğini savunuyor. Şahin, bu kararla ilgili sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınıp alınmadığını, ekonomik etkilerin değerlendirilip değerlendirilmediğini ve kararın turizm sektörü üzerindeki olası etkilerinin incelenip incelenmediğini sordu.

Son olarak, Şahin, söz konusu kararın esnafın şikayetleri doğrultusunda yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini ve bu zorunluluğun esnetilmesi veya tamamen kaldırılmasının gündeme gelip gelmeyeceğini sordu.

MİLLETVEKİLİ  ŞAHİN’İN TBMM’YE VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ;

selyus