Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, muhtarları uyararak, “Her yıl Aralık ayında mahalli derneklerin de aracılık etmesi ile nüfus kayıtları memleketlere taşınıyor, bu da bütçede açığa sebep oluyor. Gelin, bir kampanya şeklinde bu haksızlığa engel olalım” dedi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’deki muhtarlar ve idarecilerle bir araya geldi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Esenler Kaymakam Vekili Osman Ateş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, belediye başkan yardımcıları, ilçedeki idari amirler de katıldı. Esenler’in gelişimi ve değişimi için sorunların görüşülüp çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Göksu, ilçede hayata geçirilen ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
Anadolu’daki şehirlerin nüfusunu çok göstermek ve buna göre İller Bankası’ndan ödenek almak için her yıl Aralık ayında olduğu gibi bu sene de nüfus kayıtlarını memleketlerine aldırmak için çalışmaların başladığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bu konuda muhtarları ve ilgilileri uyardı. Esenler’de yaklaşık 50 bin Suriyeli vatandaşın bulunduğunu belirten Göksu, “Bu nüfusumuzun yüzde 10’u demek. Bir bu kadar da bu şekilde Anadolu’ya kaydırılan nüfus var. Yani yaklaşık nüfusumuzun 5’te birinin ödeneğini İller Bankası’ndan alamamış oluyoruz. Her yıl Aralık ayında mahalli derneklerin de aracılık etmesi ile nüfus kayıtları memleketlere taşınıyor. Çünkü İller Bankası şehirlerin alacağı ödeneği 31 Aralık’a kadar ve nüfusa göre belirliyor. Esenler Anadolu’dan göçle kurulan bir şehir olduğu ve gelirinin büyük bir kısmı merkezi idareden geldiği için en çok da bizi etkiliyor. Bütçemizde büyük açık veriyoruz. Ondan sonra bunu kapatmanın derdine düşüyoruz” dedi.
“NÜFUS TAŞIMA HAKSIZLIĞINI ÖNLEYELİM”
Vatandaşların doğdukları yerlere önem vermesinin güzel bir şey olduğunu belirten Göksu, “Ancak doydukları, hizmet aldıkları yeri de göz ardı etmemeliler. Bu büyük bir haksızlık. Biz bir yıl boyunca kendisine hizmet ediyoruz ama onun bu bütçede payı yok. Niye? Çünkü nüfus kaydını memleketine taşımış. Esenler’deki hizmeti başka birinin ödeneğinden yiyor. Bir kampanya şeklinde bu haksızlığa engel olmamız lazım. Muhtarlarımız, dernek başkanlarımız hepimiz birlikte bununla mücadele etmeliyiz. Gerekirse bu kurnazlığa başvuranları şikayet etmeliyiz” şeklinde konuştu.
DÖNÜŞÜM BİR İNSANLIK GÖREVİ
İlçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının hayati önem taşıdığını belirten Göksu, “2006 verilerine göre Esenler’de 100 bin problemli konut vardı. Bunların 25 binini biz dönüştürdük. Geriye 75 bin konut kaldı. Bu 75 bin konutun 50 binini askeri bölgeye transfer ederek çözeceğiz. Diğer 25 bin konut için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu işler, zor işler. Bu bizim için tarihi, milli bir görev, bu bir insanlık görevi. 500 bin insanın yaşadığı Esenler’de en ufak felaket için dahi tedbir almalıyız. İnsanımızı ölüme terk edemeyiz. Bu noktada muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Her muhtarımız, kendi mahallesinde dönüşüm bilincini yükseltmeli ve bunun için çaba sarf etmeli” diye konuştu.
“BAĞIMLILIKLA BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”
Esenler Kaymakam Vekili Osman Ateş de, ilçede her türlü bağımlılıkla mücadele etmek gerektiğini belirterek, “Bağımlılıkla, ilçedeki tük kamu kurumları birlik olup mücadele etmeli. Yapılan çalışmalar öze dönük olmalı” dedi.
Programın ardından protokol üyeleri, muhtarların sorularını cevapladı ve daha iyi bir Esenler için çözüm önerileri masaya yatırıldı.